Ga naar inhoud

Marquez veranderde strategie om Ducati te verslaan


dreka

Aanbevolen Berichten

Marquez veranderde strategie om Ducati te verslaan

322379.jpg

 MotoGP-kampioenschapsleider Marc Marquez heeft naar eigen zeggen een andere strategie gekozen voor de Grand Prix van Oostenrijk om een poging te doen de Ducati's te verslaan. De coureur slaagde er echter niet in om Jorge Lorenzo te verschalken.

Polesitter Marquez werd op de eerste startrij vergezeld door Ducati-fabrieksrijders Lorenzo en Andrea Dovizioso en de Honda-rijder nam vroeg in de race het initiatief met een aantal agressieve inhaalacties om aan de leiding in de wedstrijd te komen. Marquez deed een poging weg te rijden van Lorenzo en Dovizioso maar kwam niet verder dan een seconde waarna hij teruggepakt werd en door Lorenzo verslagen werd na een fel duel in de slotfase. Dovizioso kon de twee Spanjaarden daarentegen niet volgen en eindigde op de derde plaats.

"Ik heb geprobeerd mijn strategie voor de race aan te passen, te pushen vanaf het begin, het doel was om het eind van de race te halen met één Ducati omdat een gevecht met Ducati altijd lastig is voor ons", stelde Marquez. "We hebben ons doel bereikt en dat was om tegen een Ducati te vechten."

Marquez legde uit dat het succesvol splitsen van de Ducati's betekende dat hij maximaal vijf punten zou verliezen ten opzichte van de negen die hij verloren had als hij verslagen zou worden door zowel Lorenzo als Dovizioso. Met de tweede plaats op de Red Bull Ring gaat Lorenzo nog altijd fier aan kop in het kampioenschap ten opzichte van Valentino Rossi die zesde werd.

"Ik voelde me in Brno niet comfortabel en toen kwam ik achter de beide Ducati's terecht", vervolgde Marquez. "Hier voelde ik me beter en was ik niet voorzichtig. Mijn plan was om maar een Ducati over te houden aan het eind en dan zou ik maar vijf punten verliezen. Het is niet hetzelfde, vijf of negen punten verliezen. Ik heb alles gegeven en koos de harde achterband om die reden, de strategie was goed. Dit had ik wel verwacht, al dacht ik dat ik met de andere Ducati over zou blijven aan het eind van de race. We hebben gevochten en verloren, maar we hebben de voorsprong vergroot."

Marquez voegde toe dat hij "bijna crashte" in zijn poging om Lorenzo te verslaan in de slotronde van de race. Hij verklaarde: "Ik vertelde mezelf onmiddellijk dat ik moest proberen om te winnen. Ik ben Marc, ik moet het proberen. Maar na ieder recht stuk kon hij me inhalen en het was moeilijk om dat te verdedigen. Ik heb geprobeerd om de race te winnen in de laatste ronde, ging te snel de derde bocht in en crashte bijna. Hij haalde me bij het versnellen uit de bocht weer in aan de buitenkant en had meer snelheid. Als hij me daar niet ingehaald had, was het wel gelukt tussen Bocht 8 en 9."

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.