Ga naar inhoud

Viñales wil Oostenrijk vergeten: "Nog slechter dan normaal


dreka

Aanbevolen Berichten

Viñales wil Oostenrijk vergeten: "Nog slechter dan normaal

322378.jpg

Maverick Viñales wil het liefst geen woorden meer vuil maken aan de Grand Prix van Oostenrijk. De coureur beleefde een rampzalig weekend, sloot de race af op een twaalfde plaats en stond na afloop schoorvoetend de pers te woord.

"Het was nog slechter dan normaal, het enige wat ik wil doen is denken aan het volgende weekend", zei een geïrriteerde Viñales in de post-race debrief. "Ik wil alleen maar denken aan Silverstone, een circuit waar ik van houd en daar wil ik gewoon weer gaan rijden."

Na de start viel Viñales terug van de tiende naar de vijftiende plaats voor hij zich langzaam kon herstellen naar de twaalfde plaats. "Ik weet niet meer hoe ik moet starten, dat is een probleem", vervolgde Viñales gevraagd naar de start. "Ik heb geprobeerd mijn stijl aan te passen maar dat is niet mogelijk. Ik probeer de volgende keer gewoon weer iets anders."

Yamaha maakte bij monde van projectleider Kouji Tsuya zaterdag na de kwalificatie openlijk excuses richting Viñales en teamgenoot Valentino Rossi die hoopte dat Yamaha zich nu eindelijk bewust was van de problemen. De Japanner kondigde aan dat Yamaha de komende weken meer gaat testen om een oplossing te vinden voor het probleem dat Yamaha al meer dan een jaar van de overwinning houdt.

Naast de problemen met de elektronica had Viñales ook een issue met een sensor wat zijn prestaties volgens Yamaha niet ten goede kwam. "Dat leek tijdens de race wel opgelost, maar we hadden gewoon geen goede afstelling voor dit circuit", voegde Viñales toe. "We hebben veel grotere problemen dan een sensor, we moeten zorgen dat we in Silverstone beter zijn."

"Het is voor mij op dit moment onmogelijk om plezier te hebben", zei Viñales tot slot. "Ik kan hier niet van genieten als ik twaalfde sta. In Silverstone wil ik gewoon de helm opzetten en genieten van het rijden. Ik ga daarheen zonder verwachtingen en wil beter rijden met Yamaha."

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.