Ga naar inhoud

Morbidelli en Quartararo in 2019 naar SIC-Yamaha


dreka

Aanbevolen Berichten

Morbidelli en Quartararo in 2019 naar SIC-Yamaha

322380.jpg

Het hing al enige tijd in de lucht, maar Yamaha heeft bevestigd dat Franco Morbidelli en Fabio Quartararo in 2019 voor het nieuwe SIC Racing Yamaha-team gaan rijden. Dat liet Lin Jarvis in gesprek met MotoGP.com weten.

Morbidelli, dit seizoen debutant in de MotoGP met Marc VDS, werd door zijn link met het opleidingstraject van leermeester Valentino Rossi al snel in verband gebracht met een overstap naar het nieuwe Yamaha-klantenteam. De Italiaanse Moto2-kampioen verzamelde 22 WK-punten met de Honda RC213V en is daarmee voorlopig de tweede rookie.

Gevraagd door voormalig Grand Prix-coureur en verslaggever Simon Crafar in hoeverre Yamaha een stem had bij het kiezen van de coureurs, antwoordde Jarvis. "Ik wil niet zeggen dat we totaal geen stem hebben, maar uiteindelijk beslist het team over de rijders. Ze zijn een onafhankelijk team. Uiteraard geven wij toestemming wanneer een rijder op een goed niveau zit en de capaciteit heeft om op een M1 te rijden. Ze hebben gekozen voor Morbidelli, hij is een interessante figuur omdat hij wereldkampioen is, hij behoort tot de academie en heeft zeker veel talent. Ik denk dat hij het op de Yamaha beter kan doen dan met de Honda dit jaar."

Hoewel er volgens Jarvis geen twijfel bestond over het aantrekken van Morbidelli, was dat in het geval van de 19-jarige Quartararo een ander verhaal. De Fransman maakte in de Catalaanse Grand Prix van eerder dit jaar indruk met zijn eerste Moto2-overwinning, maar hij moet zich op de lange termijn nog bewijzen.

"In het geval van Quartararo, hij is nog een hele jonge coureur, pas negentien jaar oud maar hij heeft zeker veel talent", vervolgde Jarvis. "Hij is waarschijnlijk een jaar of twee minder goed in vorm geweest, maar hij laat zich dit jaar weer zien en hij kan een hele goede rijder voor de toekomst zijn. Ik denk dat het net zo werkt als bij [Hafizh] Syahrin, hij heeft laten zien dat je soms een keuze kunt maken voor talent. Hij begon zonder verwachtingen en presteert boven verwachting. We zijn tevreden met de keuze."

Naar verluidt maakt het SIC Racing Yamaha-team de komst van Morbidelli en Quartararo in Silverstone officieel bekend. Ook wordt dan bekend dat oliemaatschappij Petronas de hoofdsponsor wordt van de nieuwe formatie. 

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.