Ga naar inhoud

Williams: "Nieuwe regels voorvleugel bieden een kans


dreka

Aanbevolen Berichten

Williams: "Nieuwe regels voorvleugel bieden een kans

321957.jpg

 De nieuwe regels voor de voorvleugels van Formule 1-wagens in 2019 maken het moeilijk voor de teams om hun aerodynamische doelen voor de nieuwe bolides te stellen, zo denkt Williams-chef Paddy Lowe. Voor het slabakkende team biedt de verandering ook kansen.

Williams, Force India en Red Bull toonden al een voorbeeld van de nieuwe vleugels tijdens de test in Boedapest. De nieuwe vleugels zijn 200 mm breder en 25 mm dieper en hebben een minder complexe vorm met minder individuele elementen en uitstulpingen. De vleugels zouden minder vuile lucht moeten opwekken en daarom inhalen moeten vergemakkelijken.

Voor de teams is het moeilijk om een realistisch doel voor die vleugels te stellen. "Het is een goede vraag die vaak wordt gesteld", bevestigde Lowe aan Motorsport.com op de Hungaroring. "Teams zeggen vaak dat we wel weer het downforceniveau zullen bereiken waar we waren, maar dat is volledig arbitrair. Je probeert een realistisch niveau te kiezen gebaseerd op je vertrekpunt, maar hoe nauwkeurig dat is en welk verschil het maakt, daar heb ik niet echt een antwoord op."

Volgens Lowe komen de nieuwe regels voor de voorvleugel "in de buurt" van de regelwijziging in 2009, maar zijn ze "niet zo ingrijpend." Toen was Lowe de baas van het technische team bij McLaren, dat de regels niet goed inschatte en ook de dubbele diffuser van Brawn niet had gezien. "Volgens Lowe maakt de Formule 1 op esthetisch vlak "dezelfde fout" als in 2009, maar hij ziet ook kansen voor Williams na een dramatisch seizoen met de huidige FW41. "Het is een vrij grote verandering en dat is altijd een kans om het beter te doen", denkt Lowe. "We zijn ons daar erg van bewust en werken erg hard om het deze keer bij het rechte eind te hebben en terrein goed te maken."

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.