Ga naar inhoud

Netflix haalt topseries uit aanbod


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Netflix haalt topseries uit aanbod

Het serie-aanbod bij Netflix verschraalt volgende maand. Volledige seizoenen van enkele topseries verdwijnen bij de Amerikaanse videodienst. Dit heeft te maken met de groeiende concurrentie op de markt van online videodiensten.
 
Netflix haalt topseries uit aanbod
Foto ANP

Netflix gaat de komst van nieuwe online videodiensten het komend jaar hard voelen. Niet alleen is grote kans dat het aantal abonnees onder druk komt te staan door de toenemende concurrentie. Het Amerikaanse bedrijf verliest ook de rechten van enkele belangrijke topseries. Huidige en binnenkort aflopende rechtenovereenkomsten worden om meerdere redenen niet verlengd.

 

Disney

De belangrijkste reden is de komst van een nieuwe online videodienst van Disney. De is naar verwachting vanaf eind 2019 in Amerika verkrijgbaar en zal daarna zich zeer snel over de gehele wereld uitbreiden. Nu Disney 20th Century Fox heeft overgenomen, komen ook alle films en series van dit bedrijf exclusief bij de online videodienst van Disney beschikbaar. Daarnaast heeft Disney met enkele andere filmhuizen afspraken over het exclusief aanbieden van films en series gemaakt.

 

Netflix houdt zich stil

Nederlandse abonnees kunnen vanaf 8 september niet meer naar volledige seizoenen van de series Homeland, Prison Break, How I Met Your Mother, New Girl, Modern Family en Lie to Me kijken. Maar mogelijk dat op hetzelfde moment of in de directe toekomst nog meer series uit het aanbod van Netflix gaan verdwijnen. Netflix houdt zich stil als er vragen over het verdwijnen van series wordt gesteld. Mede hierom kan geen volledig overzicht van series die gaan verdwijnen en de datum waarop dit gebeurt, gegeven worden. Niet alleen het verdwijnen van topseries is bij Netflix aan de orde. De videodienst test onder een groep abonnees ook opgedrongen reclames van eigen content.

Bron:TotaalTV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is dan simpel, zo gauw daar de eerste reclame wordt uitgezonden, is het doei Netflix

Link naar reactie
Delen op andere sites

14 uur geleden, edbe zei:

Netflix zal veel klanten verliezen

Je kan je afvragen of je als kijker enig voordeel hebt bij opsplitsing van het aanbod.

Typisch Amerikaanse handelswijze: eigen belangetje preveleren boven een succesvolle samenwerking.

 

Netflix gedraagt zich ook steeds irritanter, met dat opdringerige promo gedoe. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.