Ga naar inhoud

Delta stopt doorgifte analoge radio- en televisiesignaal


dreka

Aanbevolen Berichten

Delta stopt doorgifte analoge radio- en televisiesignaal.

televisie.jpg

Kabelaar Delta stopt vandaag in Zeeland met het doorgeven van het analoge radio- en televisiesignaal. Het afschakelen van het analoge signaal is al lange tijd geleden aangekondigd door de kabelaar. Klanten kunnen vanaf nu alleen gebruik maken van het digitale radio- en televisiesignaal. Overigens zal het afschakelen van het analoge signaal ongeveer vijf weken in beslag nemen.

Capaciteit

Delta gaat de capaciteit die de analoge radio- en televisiezenders momenteel in beslag nemen onder andere gebruiken voor sneller Internet. Het was de bedoeling om dit voorjaar al het analoge signaal uit te schakelen maar het bedrijf heeft de operatie uitgesteld tot 20 augustus.

Televisiezenders

Op 1 mei heeft het bedrijf al een begin gemaakt met het afschakelen van het analoge televisiesignaal door de doorgifte van ARD, ZDF, WDR, BBC One en TV5 Monde via het analoge netwerk te staken. Vandaag, 20 augustus, worden de overige analoge televisiezenders en alle analoge radiozenders van de kabel gehaald.

Vijf weken

Overigens gaat vandaag niet meteen in heel Zeeland “de knop” van het analoge signaal om. Vandaag start Delta in de gemeente Kruiningen met het uitschakelen van de eerste van 14 analoge schakelstations. De hele operatie gaat ongeveer vijf weken in beslag nemen aldus een woordvoerder van het bedrijf tegenover de regionale omroep Omroep Zeeland.

5.000 abonnees nog analoog

Volgens een schatting van de kabelaar maken er nog vijfduizend abonnees van de kabelaar gebruik van het analoge signaal. Het bedrijf is de laatste maanden bezig met een uitgebreide voorlichtingscampagne in de provincie Zeeland. De actie ‘Voorkom sneeuw deze zomer’ is onderdeel van de campagne ‘Allemaal digitaal’, die in 2017 van start is gegaan. Klanten hebben de afgelopen maanden brieven, mails en nieuwsbrieven gehad over de overstap van analoog naar digitaal.

Ziggo

Niet alleen Delta stopt met het doorgeven van het analoge televisiesignaal, ook kabelaar Ziggo is begonnen met het gefaseerd uitschakelen van het analoge tv-signaal. Inmiddels is het analoge signaal door Ziggo al gestaakt in de regio Capelle aan den IJssel en delen van Flevoland. Op dinsdag 18 september is de gemeente Rotterdam aan de beurt. Ziggo blijft overigens wel het analoge radiosignaal voorlopig doorgeven.

Bron mediamagazine

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.