Ga naar inhoud

Verstappen wil fans 'reden tot lachen geven' in België


dreka

Aanbevolen Berichten

Verstappen wil fans 'reden tot lachen geven' in België

322441.jpg

Duizenden Nederlandse racefans reizen deze week af naar Spa-Francorchamps om Max Verstappen aan te moedigen in de Grand Prix van België. De coureur van Red Bull Racing hoopt zijn fans reden tot lachen te geven.

"De overwinning in Oostenrijk was geweldig, aangezien het de thuisrace van Red Bull was en er veel Nederlandse fans waren. Een zege op Spa zou vergelijkbaar zijn, met overal oranje en vlaggen. Hopelijk kunnen we de fans dit jaar reden tot lachen geven", zegt Verstappen op de officiële website van Red Bull Racing in aanloop naar de Grand Prix van België.

Verstappen had in de laatste twee jaar weinig succes op Spa. In 2016 stond hij weliswaar op de eerste startrij, maar eindigde hij buiten de punten na een aanvaring met de Ferrari's in de eerste bocht. Vorig jaar viel hij in de achtste ronde uit met een motorprobleem. Zijn beste resultaat in de Formule 1 op het Ardennencircuit is een achtste plaats in zijn debuutjaar 2015, toen hij wegens een motorwissel ook nog eens als achttiende moest starten.

"Het is altijd speciaal om op Spa te racen. Ik ben op een uur rijden van het circuit geboren, dus het is min of meer een thuisrace voor mij", vervolgt Verstappen. "Aan het publiek dat oranje kleurt en de campings vol met Nederlandse caravans kan je zien dat de fans in groten getale komen, wat het gevoel van een thuiswedstrijd alleen maar versterkt."

Ook het circuit zelf bevalt Verstappen wel. "Het ligt in de bossen, wat het anders maakt in vergelijking met andere banen", legt hij uit. "Eau Rouge is natuurlijk speciaal, maar mijn favoriete gedeelte is Pouhon. Die linkerbocht voelt heel lekker." Dat geldt ook voor het Belgische eten. "Als je op Spa bent, moet je de wafels en frietjes proberen. Ze zijn een traditie en heerlijk", besluit Verstappen.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.