Ga naar inhoud

Tijdschema Grand Prix van België


dreka

Aanbevolen Berichten

Tijdschema Grand Prix van België

AP-1T1YCC7652111_news.jpg

(c) Red Bull Content Pool

Na een welverdiende zomerstop maken de teams en coureurs zich op voor de tweede seizoenshelft van dit jaar. We trappen af met de Grand Prix van België, de ‘thuisrace’ van Max Verstappen. Op het legendarische en geliefde circuit Spa-Francorchamps onderscheiden de mannen zich van de jongens. Zij die hun rechtervoet dieper intrappen in befaamde bochten als Eau Rouge en Blanchimont zullen menig racehart sneller laten kloppen.

De Nederlandse fans zullen weer massaal naar dit circuit afreizen en de tribunes oranje doen kleuren. De kans dat Verstappen met Red Bull Racing er hier met de winst vandoor gaat is volgens de statistieken niet heel groot: de laatste drie edities zijn immers gewonnen door het team van Mercedes. Echter ligt het circuit verscholen in de Belgische Ardennen waar de weersomstandigheden heel grillig kunnen zijn. En zoals we allemaal weten zijn statistieken in de racerij niets meer waard zodra er een paar fikse buien vallen.

Vrijdag 24 augustus
11:00-12:30 Eerste vrije training (VT1)
15:00-16:30 Tweede vrije training (VT2)

Zaterdag 25 augustus
12:00-13:00 Derde vrije training (VT3)
15:00-16:00 Kwalificatie

Zondag 26 augustus
15:10-17:10 Race


Zoals in ieder Grand Prix-weekend is tijdens de kwalificatie en de race het commentaar van Olav Mol live te beluisteren op Grand Prix Radio.

Bron grandprix
  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.