Ga naar inhoud

Marko: Vertrek Ricciardo maakt eind aan vreemde situatie


dreka

Aanbevolen Berichten

Marko: Vertrek Ricciardo maakt eind aan vreemde situatie

322248.jpg

Red Bull-adviseur Helmut Marko begrijpt niet waarom Daniel Ricciardo besloten heeft te vertrekken naar Renault, maar volgens hem is er met de beslissing wel een "hele vreemde situatie" opgelost.

Red Bull Racing suggereerde dat het aan alle contracteisen van Ricciardo had voldaan, waardoor teambaas Christian Horner suggereerde dat de coureur wellicht bang was om te eindigen als tweede rijder achter Max Verstappen. In gesprek met het Oostenrijkse Servus TV vertelde Marko: "Ik begrijp het niet, het is een hele vreemde situatie. De onderhandelingen verliepen stroef, maar woensdag voor de Oostenrijkse Grand Prix hebben we twee uur gesproken en zijn we tot een akkoord gekomen. Tijdens het weekend hebben we gesproken en hebben we weer onderhandeld. In Hongarije vertelde hij aan [Dietrich] Mateschitz en mij dat hij akkoord was en dat hij tijdens de test [na de Hongaarse GP] ging tekenen. Maar dat gebeurde niet. Donderdag belde hij en vertelde hij me dat hij naar Renault ging. Ik kan alleen maar aannemen dat hij niet gelooft in het Honda-project of dat Renault hem veel geld geboden heeft."

Ricciardo scoorde dit seizoen twee overwinningen met Red Bull terwijl Renault haar eerste podium nog moet halen. Het team werkt nog altijd aan de wederopbouw van de renstal vanuit de Lotus-jaren. Renault heeft toegegeven dat het teleurgesteld was in de progressie van het team en de motorleverancier in 2018. Volgens Marko wordt het voor Ricciardo op korte termijn "moeilijk" om zijn gebruikelijke shoey te doen bij een overwinning. "Met zijn tijd in het juniorprogramma erbij is hij ongeveer tien jaar onderdeel geweest van de Red Bull-familie. Hij zei dat hij in een andere omgeving moet werken. Ik begrijp dat, maar het is zonde want hij is een van onze sterkste coureurs. Hij is geweldig met het inhalen van mensen. Zijn acties komen uit het niets en soms hebben zijn tegenstanders niet eens door dat ze ingehaald zijn."

Bron gpupdate
  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.