Ga naar inhoud

Marko: "Niemand kan tippen" aan ontwikkeling Honda


dreka

Aanbevolen Berichten

Marko: "Niemand kan tippen" aan ontwikkeling Honda

320387.jpg

 Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko kan niemand tippen aan de kwaliteit van de R&D-afdeling van toekomstig motorleverancier Honda. Honda is bezig met de voorbereidingen om Red Bull Racing volgend seizoen van motoren te voorzien nadat hij het dit jaar met Toro Rosso werkt en Marko ervan overtuigd was dat Honda voor de toekomst de betere optie is. Hoewel Honda sinds de terugkeer in 2015 problemen heeft gehad met McLaren, gelooft Marko dat Honda nu haar volledige potentieel kan benuten.

"Met Toro Rosso werkt het allemaal perfect", zei Marko in gesprek met Servus TV. "Volgend jaar gaat Honda nog hoger inzetten. Ze hebben een ontwikkelingscentrum in Sakura waar niemand aan kan tippen. De Japanners hebben een andere cultuur en werken op een andere manier. Dat hebben we de afgelopen tijd wel geleerd. Onze aanpak met Honda is anders dan die van McLaren. Zij vertelden Honda hoe de motor gebouwd moest worden, maar wij zeggen dat ze de snelste motor moeten bouwen en dan passen wij die wel in het chassis. We stellen geen eisen, we bespreken alles samen."
'Zullen ver voor Renault staan'
Red Bull-bazen hebben herhaaldelijk gerefereerd aan de impact van het fabrieksteam van Renault ten opzichte van de eigen formatie reden is geweest om afscheid te nemen van Renault. Daarnaast verklaarde Marko dat Renault nooit echt het perfecte concept heeft gevonden in het V6 Turbo-tijdperk waardoor Mercedes en Ferrari nu een significante voorsprong hebben. Hij zei dat Renault "altijd voorspelde dat het competitief ging zijn in het volgende jaar, maar dat gebeurde nooit". "We zijn ons vertrouwen verloren in Renault", zei Marko. "Honda is een betrokken partner met de financiële en technische middelen, voor hen zijn wij het belangrijkste team."

Daniel Ricciardo besloot Red Bull te verlaten om volgend seizoen aan de slag te gaan bij het fabrieksteam Renault. Marko gaf toe dat dit gekomen zou kunnen zijn door een gebrek aan vertrouwen in Honda. Het Japanse bedrijf heeft echter aanpassingen gedaan in de organisatie en volgens Marko boekt Honda grote stappen voorwaarts. "De prestaties van Toro Rosso laten zien dat ze duidelijk progressie boeken. Ik weet zeker dat we volgend seizoen ver voor Renault staan."

Met medewerking van Ruben Zimmermann en Scott Mitchell.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Met dat gezwets dat Abitebullshit naar buiten brengt win je zeker niks.

Ik denk dat Honda een super basis motor heeft en alleen al super gekwetst is door de onredelijke eisen van McLaren. (Japanners zijn daar gevoelig voor)

Nu ze de vrije hand krijgen én er veel prestige op het spel staat, lees MCLaren én Renault een poeppie willen laten ruiken, verwacht ik wonderen...

Ze hebben al eens eerder bewezen een uitstekende motor te kunnen bouwen, Senna!, en ze zijn niet voor niks de grootste motoren producent ter wereld..

Ik verwacht dat ze uiterlijk(!) 2020 een titel kandidaat zijn en Renault jankend achterop de grit staat.

Die Fransen weten het altijd mooi te brengen, maar het is i.h.a. gewoon blablabla volk.

Wij trappen er al járen steeds weer in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

We gaan het volgend jaar zien , zal wel heel mooi zijn als de Honda motor echt goed mee gaat doen, ook voor ons.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.