Ga naar inhoud

Nederland kent tijdelijk weer een zeezender.


dreka

Aanbevolen Berichten

Nederland kent tijdelijk weer een zeezender.

waddenzee.jpg

De komende twee weken kent Nederland weer een echte zeezender. Het radiolichtschip Jenni Baynton zal twee weken vanaf de Waddenzee gaan uitzenden.

Buitengaats

Vandaag wordt het rode radiolichtschip de Jenni Baynton, dat normaal is afgemeerd aan een kade in Harlingen, een aantal kilometer de Waddenzee op gesleept. Vanaf vrijdag zullen er gedurende een kleine twee weken programma’s worden gemaakt vanaf het zendschip.

Bezoekers

Zowel zaterdag 25 augustus als zaterdag 1 september zijn bezoekers welkom op het schip. Bezoekers zullen vanaf Harlingen met een speciale boot worden gevaren. Op het schip wordt live radio gemaakt. Het aantal afvaarten naar het schip zijn beperkt en bijna volgeboekt. Ook een aantal DJ’s uit Engeland komen over om programma’s te maken op de boot.

Luisteren

Liefhebbers die geen ticket kunnen bemachtigen kunnen de komende weken ook luisteren naar de programma’s vanaf het schip. In grote delen van Friesland zijn de uitzendingen te horen via 747 kHz (vanaf het radiolichtschip), 1332 kHz (Radio 0511) en 1395 kHz (Seabreeze AM) en wereldwijd via Internet. De programmering is dagelijks te vinden op een speciale Facebook-pagina.

Offshore FM

Bij ons zuiderburen in België is er ook aandacht voor zeezenders. Daar zendt tot en met 26 augustus een speciale radiozender uit: Offshore FM. In de regio Kortrijk is de radiozender te beluisteren via een evenementenfrequentie op FM (97.8 MHz). Wereldwijd is de radiozender te beluisteren via Internet

Bron mediamagazine

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.