Ga naar inhoud

Vertrek Ricciardo kwam ook voor Verstappen als verrassing


dreka

Aanbevolen Berichten

Vertrek Ricciardo kwam ook voor Verstappen als verrassing

322484.jpg

Het nieuws dat zijn huidige teamgenoot Daniel Ricciardo volgend jaar voor Renault rijdt, kwam ook voor Max Verstappen als een verrassing. De Nederlander deelt de Red Bull-pitbox in 2019 met Pierre Gasly. Hij rekent op een goede samenwerking met de Fransman.

"Volgens mij was iedereen verrast", reageerde Verstappen donderdag, tijdens de persconferentie in aanloop naar de Grand Prix van België, op de vraag of hij verrast was door de beslissing van Ricciardo. "Maar uiteindelijk is het belangrijkste dat hij zich goed voelt bij zijn beslissing."

Ricciardo was naar eigen zeggen toe aan een nieuwe omgeving. Had Verstappen daar in de voorbije maanden al signalen van opgevangen? "Ik weet het niet, ik denk het niet", reageerde de viervoudig Grand Prix-winnaar. "Iedereen heeft wel eens een moment van frustratie of dat je niet blij bent met de huidige situatie. Iedereen wil races winnen en titels pakken, maar soms gaat dat niet. Dan moet je geduldig blijven en er hard voor werken."

"Soms moet het hele pakket samenkomen. Daar werkt Red Bull op dit moment hard aan en ik heb er vertrouwen in dat ze een wagen kunnen bieden die in staat is om elke race te winnen. We hebben alleen het totaalpakket nodig en daar werken we nu naartoe", legde Verstappen uit. "Daarom vind ik het wel een beetje verrassend dat hij vertrekt. Hij wilde een verandering van omgeving, maar ik weet niet of dit (Renault, red.) de beste omgeving is om naartoe te gaan."

Verstappen verheugt zich op de samenwerking met Gasly, de opvolger van Ricciardo. "Hij is een geweldige jongen. Ik ken hem al vanaf de karts. Begin dit jaar is hij nog een week bij mij thuis geweest in Monaco, waarbij we 's avonds FIFA hebben gespeeld. We hebben een goede relatie en ik weet ook dat hij snel is. Het is goed voor het team", sprak Verstappen. De Limburger vindt niet dat hij volgend jaar de kopman bij Red Bull is. "Red Bull geeft haar coureurs altijd een gelijke behandeling, dus ik zie daarin geen verschil. Ik voel me ook geen leider, ik probeer gewoon zo goed mogelijk werk voor het team en mezelf te leveren. Het is wel zo dat ik meer ervaring heb, daar probeer ik voordeel uit te halen."
Geen gridstraf op Spa
Verstappen viel vier weken geleden in Hongarije uit met een defecte MGU-K, desondanks hoeft hij in België geen gridstraf te incasseren. "We hebben genoeg onderdelen, dus wat dat betreft is het in orde", vertelde hij. Van de nieuwe brandstof die ExxonMobil op Spa introduceert, hoeven geen wonderen te worden verwacht, benadrukte Verstappen. "We hebben iets meer nodig om Mercedes en Ferrari te verslaan, maar het is altijd goed om updates te hebben. We moeten onszelf blijven pushen, want de updates komen niet voor de motor. We gaan het zien, hopelijk brengt de nieuwe brandstof ons iets dichterbij."

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.