Ga naar inhoud

Magnussen verliest rechtszaak van ex-manager


dreka

Aanbevolen Berichten

Magnussen verliest rechtszaak van ex-manager

kevin-magnussen-haas-f1-team-1.jpg
Door: Filip Cleeren Journalist.

Haas Formule 1-rijder Kevin Magnussen heeft een rechtszaak verloren tegen zijn voormalige manager. De Deen moet tot 2021 een deel van zijn inkomsten afstaan.

Magnussen begon tien jaar geleden samen te werken met manager Dorte Riis Madsen. Ze tekenden in 2011 een contract waarbij Madsen tot juni 2021 twintig procent van de inkomsten van de Haas F1-rijder zou ontvangen. Een jaar eerder kreeg Magnussen financiële steun van de Deense miljardair Anders Holch Povlsen, eigenaar van onder andere kledingmerken Jack & Jones, Vero Moda en aandeelhouder in schoenenbedrijf Zalando. Magnussen en Povlsen richtten een bedrijf om de belangen van de coureur te behartigen. Povlsen deed een grote investering in de carrière van Magnussen, die hij vanaf diens promotie naar de Formule 1 begon terug te verdienen.

f1-japanese-gp-2016-kevin-magnussen-rena
Renault van Kevin Magnussen met Jack & Jones logo
Foto: Sutton Images

Ook Madsen ontving een deel, maar ze kreeg niet de afgesproken twintig procent en in 2014 ontstond er een conflict tussen de twee. Na het verlies van zijn McLaren-zitje besloot Magnussen zijn manager aan de deur te zetten. "We hadden na mijn vertrek bij McLaren geen plan B. Ik vond dat ze mijn carrière niet meer aan het helpen was", liet Magnussen vorige maand optekenen in de Deense krant Ekstra Bladet. "We hadden ook enkele persoonlijke problemen. Ik vond dat ze zich te veel met mijn privéleven bemoeide."

Madsen werd tot 2016 een salaris betaald, maar daagde Magnussen voor de rechter omdat ze niet de afgesproken twintig procent van zijn inkomsten had ontvangen. De rechter oordeelde deze week dat Madsen dat percentage nu krijgt uitbetaald, maar het gaat uiteindelijk om een veel lager bedrag dan Madsen had ingeschat. Magnussen behoudt zelf namelijk maar een fractie van zijn Haas-contract, dat op een dik miljoen euro wordt geschat.

"Het is een verwarrende situatie", vertelde Magnussen op vrijdag. "Niemand is hier beter van geworden. Geen van ons twee heeft de zaak gewonnen."

Magnussen spande van zijn kant een rechtszaak in tegen zijn voormalige advocaat Kristian Paaschburg, die volgens hem zijn belangen niet voldoende had behartigd bij het opstellen van het contract tussen hem en Madsen. De rechter had begrip voor de bezwaren van Magnussen, maar omdat het contract al dateert van 2011 is het te laat om daar nog actie tegen te ondernemen. Magnussen verloor ook die zaak en moet dus de gerechtskosten van beide zaken betalen.

Bron Motorsport.com
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.