Ga naar inhoud

Reprimande voor Valtteri Bottas na incident met Vandoorne in VT3


dreka

Aanbevolen Berichten

Reprimande voor Valtteri Bottas na incident met Vandoorne in VT3

5acb8168a5eabb171d2a2bf674eca93707509a4a

Valtteri Bottas is tegen een reprimande aangelopen tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van België. De Fin raakte betrokken in een incident met Stoffel Vandoorne en is daarvoor als schuldige aangewezen door de stewards.

Bottas moet de wedstrijd op Spa-Francorchamps al van achteraan de grid aanvangen, omdat hij een nieuwe motor in de auto heeft die buiten de toegestane hoeveelheid valt. De Fin drukte tijdens de derde vrije training Stoffel Vandoorne van de baan op Kemmel Straight, waardoor de Belg spinde en hij een rode vlag veroorzaakte.

De stewards hebben het incident beoordeeld en menen dat Bottas de schuldige is bij het incident. Dat gaf de Fin zelf ook toe: hij hoorde dat het team hem waarschuwde voor Vandoorne, maar hij zag hem in zijn spiegels niet en dacht dat de Belg verder achter hem reed. De stewards oordeelden daarom ook dat Bottas het niet met opzet deed. Daarom is een reprimande volgens hen voldoende.

Bron f1 today
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.