Ga naar inhoud

Rabat met spoed geopereerd aan meerdere beenbreuken


dreka

Aanbevolen Berichten

Rabat met spoed geopereerd aan meerdere beenbreuken

322539.jpg

Avintia Ducati MotoGP-rijder Tito Rabat wordt zaterdagavond met spoed geopereerd aan de verschillende breuken in zijn rechterbeen. De coureur werd aangereden door de stuurloze motor van Franco Morbidelli tijdens de vierde training voor de Britse Grand Prix op Silverstone.

De Spanjaard werd het zwaarst getroffen in een incident waar zo'n vijf MotoGP-rijders bij betrokken waren. De zware regenval zorgde voor aquaplaning waardoor diverse coureurs de macht over hun machine kwijtraakten. Toen Rabat ten val kwam werd hij vervolgens aangereden door de stuurloze Honda van Franco Morbidelli. Eerder gingen ook Aleix Espargaro en Jorge Lorenzo al van de baan aan het eind van Hanger Straight.

Door de aanrijding liep Rabat meerdere breuken op aan scheen-, kuit-, en dijbeen, waarvan de laatste een open breuk was. De coureur werd per helikopter overgebracht naar het University Hospital Coventry. Gezien de ernst van de verwondingen en de open wond hebben artsen besloten Rabat met spoed te opereren zaterdagavond.

Suzuki-rijder Alex Rins was getuige van het incident nadat hij eerder met een snelheid van 160 kilometer per uur van zijn motor sprong. "Ik heb geen woorden voor wat er vandaag gebeurde", zei de Suzuki-rijder. "Toen ik uit de pits kwam, zag ik dat er veel water lag op Hangar Straight, bijna een hand diep en ik dacht dat ze de rode vlag wel zouden zwaaien. Maar ik zag de rode vlag niet en probeerde om een goed gevoel te krijgen in de natte omstandigheden."

Hij vervolgde: "De volgende ronde ging ik halverwege het rechte stuk van het gas en probeerde ik te remmen, maar de wielen blokkeerden gelijk en de muur kwam steeds dichterbij. Ik zag Tito na mij ook vallen en hij lag op zijn rug. Ik schreeuwde naar hem en probeerde hem te waarschuwen, maar hij bewoog niet. Ik zag dat Morbidelli de controle verloor. Ik kon niet voorkomen dat zijn motor het been van Rabat raakte en hem enkele meters ver wierp. Het was een gigantische impact."

De starttijd voor de MotoGP-race van zondag is als gevolg van de verwachte regenval aangepast. De race begint om 12.30 uur Nederlandse in plaats van de aanvankelijke starttijd van 14.00 uur.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.