Ga naar inhoud

Rossi "heel boos" na fout van Yamaha in kwalificatie


dreka

Aanbevolen Berichten

Rossi "heel boos" na fout van Yamaha in kwalificatie

image.png.ca08eaced920285466d46dc41bdb64ba.png

25 augustus 2018 – Yamaha-rijder Valentino Rossi was na de kwalificatie voor de Britse Grand Prix "heel boos". Aanleiding was een fout in de pitbox waardoor de coureur geen laatste kwalificatierun kon doen en zondag de race vanaf de twaalfde startplaats moet beginnen.

Rossi was de langzaamste van de coureurs in het tweede deel van de kwalificatie, dat beïnvloed werd door regen, nadat hij de pits niet op tijd kon verlaten om aan een laatste vliegende ronde te beginnen. 'Il Dottore' zei dat hij twee seconden te laat bij start-finish kwam om nog een ronde te starten en dat hij een vijfde plaats had kunnen scoren.

"Ik was heel boos, want we hadden deze keer de goede strategie gekozen", vertelde Rossi. "Het was allemaal een beetje krap, maar het had gekund. Helaas maakten we een fout in de pits waardoor het wisselen van de achterband veel tijd heeft gekost. Ik was twee seconden te laat aan de finish om nog een ronde te rijden. Het was jammer want ik reed een [2.]10.7 waarmee ik vijfde had kunnen staan en dan had ik van de tweede rij kunnen starten. Dat was prima geweest, de strategie was goed. We hadden de juiste banden, maar helaas is het niet gelukt. We hadden pech, nu moeten we van de vierde rij starten en dat wordt moeilijk."

In verband met de verwachte regen op zondag en de gebeurtenissen tijdens de vierde training op zaterdagmiddag, heeft de organisatie besloten de MotoGP-race naar voren te halen en die race voorafgaand aan Moto2 en Moto3 te laten verrijden. Rossi verklaarde dat zijn gevoel tijdens de gemixte condities "niet heel slecht" waren, maar voegde toe dat Yamaha "meer moet werken" aan het verbeteren van de M1 in regenachtige omstandigheden.

Teamgenoot Maverick Viñales kwam slechts tot de elfde plaats, ondanks dat hij in de vierde training nog aan de leiding stond. "We hebben met de nieuwe set-up niet veel ronden kunnen rijden op een natte baan en wisten niet helemaal hoe we snel moesten zijn", zei de Spanjaard. "We weten wat we moeten doen wanneer de baan droog is, maar we moeten blijven werken aan de set-up voor de regen. Als het [zondag] ook nat is moeten we aan de slag in de warm-up. Ik denk dat we ons kunnen verbeteren zodat we competitief zijn."

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.