Ga naar inhoud

Nederlandse fans genieten van Spa met Motorsport Experiences


dreka

Aanbevolen Berichten

Nederlandse fans genieten van Spa met Motorsport Experiences

322573.jpg

 De Belgische Grand Prix op Spa-Francorchamps is uitgegroeid tot een van de meest populaire grands prix op de Formule 1-kalender. Motorsport Experiences, dat meer dan 40.000 autosportfans naar het evenement haalt, hoopt het oranjegevoel op Spa ook naar andere races te brengen.

Na enkele mindere jaren is de Grand Prix van België aan een echte revival bezig. Het historische circuit van 7,004 kilometer is ondertussen weer een van de best bezochte races op de kalender en kan daardoor met recht en rede de status van monument in de autosport afdwingen.

De schitterende, heuvelachtige baan is niet alleen een plezier voor de twintig gladiatoren die aan de start staan, maar ook voor de fans. Toeschouwers kunnen genieten van uitzichten die je nergens anders vindt, zoals de onmogelijk steile sectie van Eau Rouge en de Raidillon, of de supersnelle dubbele linkse van Pouhon.

Organisator Spa Grand Prix heeft dit jaar zo'n 500.000 euro uitgetrokken om de ervaring van de fans te verbeteren. Zo is er een gloednieuw WiFi-netwerk langs het hele circuit, zodat de fans op hun mobiele toestel de livetiming en sociale media kunnen volgen. Er is ook een uitgebreide fanzone met allerlei demonstraties, animaties en merchandise.

Fans uit alle windstreken trekken jaarlijks naar de Belgische Ardennen, maar het zijn natuurlijk vooral de Nederlanders die de laatste jaren het circuit oranje hebben gekleurd. Bijna de helft van de 80.000 fans per dag komen uit Nederland. Na de acquisitie van Nederlands ticketingbedrijf SportStadion biedt Motorsport Experiences de fans een volledige service aan van tickets tot reis- en accommodatiemogelijkheden en campings. Er is ook de Orange Experience Tribune bij het uitkomen van de dubbele linkse van Pouhon. De Belgische Grand Prix is een belangrijke factor in het succes van het bedrijf.

"Spa-Francorchamps is en blijft een iconisch circuit", zegt Stefan van den Berg, directeur van SportStadion en voorzitter van Motorsport Experiences. "Ook voor Nederlanders is Spa een thuisrace, zowel wat de ligging als de cultuur betreft. Het is een belangrijke plek voor de Formule 1 en ook voor de Nederlandse autosport."

Via SportStadion speelt Motorsport Experiences een sleutelrol in het vullen van de zitjes rond het circuit, waaronder de Orange Experience Tribune. "Als je zaterdag, zondag en weekendtickets samentelt dan spreken we over 40.000 mensen", voegt Van den Berg toe. "Daardoor is Motorsport Experiences een belangrijke partner voor de lokale promotor. De sfeer is Spa is natuurlijk geweldig. Het is bijna een WK voetbal op het vlak van de beleving en de samenhorigheid van de fans. De supporters beleven de emotie van de Formule 1 met vrienden, maar ook met mensen die ze niet eens kennen. Samen creëren ze blijvende herinneringen."

Na het succes in Spa werkt Motorsport Experiences nu aan de volgende stap. Het heeft al bij andere wedstrijden een gelijkaardig concept gelanceerd en hoopt de beleving van de fans te exporteren naar nog meer circuits en takken van de autosport. "Vooral Oostenrijk, Duitsland, Spa en Silverstone zijn populair, maar ook Abu Dhabi zit in de lift. Daar gingen vroeger misschien minder mensen heen, maar ik verwacht daar dit jaar zeker meer dan duizend Nederlanders," aldus Van den Berg.

"Motorsport Experiences wordt het label waaronder we met Motorsport Network alle activiteiten op het vlak van tickets en fan engagement zullen combineren. We willen de samenwerking met raceteams gaan verbreden. We hebben een goede relatie met Red Bull Racing, maar we zijn ook in gesprek met McLaren en Renault en andere teams zullen volgen. Daarnaast willen we buiten de Formule 1 gaan verbreden.

Niet alleen in de F1, maar ook in klassen als de FE, MotoGP, Le Mans en Isle of Man TT willen we kijken hoe we meer engagement kunnen bereiken. Autosport is fun, excitement, dat is gewoon even in een heel andere wereld zijn. Wij bestaan om mensen dingen te laten beleven. Dat zijn universele menselijke waarden. Daarom ben ik ervan overtuigd dat dat ook kan met Amerikanen, Britten of Franse fans."

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.