Ga naar inhoud

Michiel Mol: "Hoop dat Force India volgende stap maakt


dreka

Aanbevolen Berichten

Michiel Mol: "Hoop dat Force India volgende stap maakt"

322594.jpg

 Michiel Mol is zeer trots op wat Force India in de afgelopen tien jaar heeft bereikt in de Formule 1 en hoopt dat het team onder de nieuwe eigenaren een volgende stap kan maken.

Tijdens de zomerstop werd bekend dat de renstal uit Silverstone is overgenomen door een consortium dat wordt aangevoerd door de extreem rijke Lawrence Stroll, wiens zoon Lance op het moment nog voor Williams racet. Niettemin was Michiel Mol afgelopen weekend in België nog gewoon te vinden in de motorhome van het team, dat het Formule 1-seizoen 2018 afmaakt onder de naam Racing Point Force India.

"We hebben het team verkocht, dus ik ben geen aandeelhouder meer", maakt Mol duidelijk aan [iMotorsport.com]. "Ik ben heel blij dat we het team in de afgelopen jaren van de laatste plek naar twee vierde plaatsen in het kampioenschap hebben kunnen leiden. Ik hoop dat Stroll en zijn partners met meer budget en meer power de volgende stap kunnen maken met het team. Ik denk dat het al met al heel goed is wat er is gebeurd, maar de manier waarop het is gegaan was natuurlijk een beetje rommelig."

Vlak voor de zomerstop werd Force India op aangeven van nota bene een van de eigen coureurs, Sergio Perez, onder curatele gesteld. Er meldden zich vervolgens meerdere gegadigden voor het team bij de curator. Stroll en co trokken aan het langste eind. Het team was daarmee gered, maar doordat er volgens de FIA sprake was van een compleet nieuwe entiteit, kwam er nog aardig wat kunst- en vliegwerk bij kijken om de formatie in 2018 op de grid te houden. "Het was natuurlijk wel spannend", aldus Mol over de afgelopen periode. "Op een gegeven moment was een hoop onduidelijk. We waren al veel langer bezig met de verkoop van het team, maar alles kwam in één keer in een stroomversnelling. Dat had als voordeel dat het nu daadwerkelijk ook gelukt is, maar als nadeel dat er veel stress bij gepaard ging."

Force India kampte al een poos met financiële problemen, ondanks dat er op het circuit uitstekend gepresteerd werd. Mol: "Dat is iets waar een groot aantal van de net-niet topteams ook al jarenlang tegen aan het vechten is. De inkomstenverdeling en de kosten, die zijn gewoon niet in verhouding. Een paar teams zijn gezond en de rest heeft het zwaar. Ik denk dat de situatie na 2021 wel gaat veranderen, maar dat duurt dus nog even. Dankzij de overname kan het team nu goed door en daar ben ik wel blij mee." Volgens Mol had het makkelijk heel anders kunnen aflopen voor Force India en de meer dan 400 mensen die bij het team werken. "Het had zomaar heel anders kunnen zijn, een paar maanden geleden of een paar jaar geleden. Er zijn wel momenten geweest dat het ook niets had kunnen zijn."

Mol kijkt vol trots terug op de tijd dat hij aandeelhouder was van Force India. "We werkten met een van de kleinste budgetten, maar we hebben jaar na jaar laten zien dat je met een goed team aan mensen - van het management tot op de werkvloer - en een consistent beleid een goede stap kan maken en van een tiende, of op een gegeven moment zelfs een elfde plaats, helemaal terug kan komen naar de vierde plek. Ik ben daar wel trots op. Ik denk dat als het team nu een volgende stap gaat maken, wij in de geschiedenis van het team wel een belangrijke rol hebben gespeeld."
"Veel geleerd en heel veel meegemaakt"
Over wat zijn tijd bij Force India hem aan het einde van de rit heeft opgeleverd, zegt Mol: "Ik heb heel veel geleerd en heel veel meegemaakt. Het is natuurlijk geweldig als je fan bent van de sport om dan je eigen team te hebben en vervolgens te zien dat het team het ook steeds beter gaat doen. We hebben een aantal podiumplaatsen gehaald, waar ik erg van heb genoten en ik heb ongelofelijk veel mensen leren kennen. Dus ik heb er zakelijk ook veel aan overgehouden. Daarnaast heb ik natuurlijk veel gasten kunnen meenemen naar de Formule 1. Niet alleen zakenrelaties maar ook veel vrienden. Ik heb er dus heel veel plezier van gehad. Het is op alle fronten een heel bijzondere tijd geweest."

Mol zei in Spa geen vaarwel tegen de Formule 1-paddock. "Ik ga dit jaar nog naar een paar races. Ik ga sowieso naar Singapore en Abu Dhabi. Wat ik volgend jaar in de Formule 1 ga doen, dat weet ik nog niet. Daar moet ik eens rustig over nadenken." Mol zou graag op een of andere wijze bij de koningsklasse van de autosport betrokken blijven. "Ik houd van deze sport, dus ergens een rol lijkt mij wel leuk. Dat zou bij dit team kunnen zijn maar dit kan ook ergens anders zijn. Wie weet. Laten we eerst dit even volledig afronden en nog even lekker van Singapore en Abu Dhabi genieten. Dan kijk ik na het seizoen wel weer verder." Van een afscheid kunnen we volgens Mol dan ook niet spreken. "Nog niet. Je weet natuurlijk nooit het loopt, maar ik ben nog niet weg uit deze sport."

Door: Erwin Jaeggi

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.