Ga naar inhoud

Ricciardo probeert Spec C-motor vrijdag uit op Monza


dreka

Aanbevolen Berichten

Ricciardo probeert Spec C-motor vrijdag uit op Monza

321987.jpg

 Daniel Ricciardo probeert komende vrijdag in de vrije trainingen voor de Grand Prix van Italië de Spec C power unit van Renault uit. Als de nieuwe krachtbron naar behoren functioneert, dan gaat Max Verstappen er ook mee rijden.

Het betekent wel dat Ricciardo een gridpenalty moet incasseren op Monza. Een power unit is verdeeld in zes componenten: verbrandingsmotor, turbolader, MGU-H, MGU-K, batterij en elektronica. Van de drie eerstgenoemde onderdelen mag een coureur gedurende het seizoen drie stuks gebruiken, van elk van de drie laatstgenoemde elementen ligt de grens op twee stuks per jaar. Als de limiet wordt overschreden, dan volgt er een gridstraf. Ricciardo heeft tot dusver van alle zes de power unit-componenten drie stuks gebruikt.

"Daniel krijgt voor de volgende race een gridstraf omdat hij een nieuwe motor nodig heeft", bevestigt Red Bull-teambaas Christian Horner in gesprek met Motorsport.com. De equipe uit Milton Keynes kiest in eerste instantie voor de Spec C, die op Monza beschikbaar komt voor de klanten van Renault. Het fabrieksteam maakt ondanks de stap in performance geen gebruik van de upgrade, omdat het niet honderd procent zeker is van de betrouwbaarheid. Ook McLaren, de andere klant van Renault, doet geen beroep op de Spec C. De installatie van de nieuwe power unit vereist namelijk 'significante veranderingen' aan het chassis. Dat laatste beaamt Horner.

"Vanwege de koeling en dergelijke zijn er flink wat kosten gemaakt om de motor in de auto te kunnen integreren. Dus als het een betere performance oplevert, wat met onze brandstofpartner het geval lijkt, dan nemen wij dit risico graag", refereert Horner aan eventuele problemen met de betrouwbaarheid. "We gaan de motor vrijdag uitproberen en beslissen vrijdagavond of we ermee verder gaan. Als het goed presteert in de auto van Daniel, dan krijgt Max hem ook op zaterdag." Horner laat weten dat Verstappen sowieso nieuwe motoronderdelen nodig heeft op Monza, maar moet nog worden bekeken of het de Spec B of Spec C van Renault wordt. Het is evenmin duidelijk welke power unit-elementen er voor de Grand Prix van Italië worden vervangen bij Verstappen. De Nederlander mag nog van één nieuwe verbrandingsmotor en MGU-H worden voorzien zonder straf te krijgen.

Aangezien motorvermogen cruciaal is op Monza gaat Red Bull een lastig weekend tegemoet, ook met de Spec C. Horner hoopt echter dat de power unit-upgrade later in het seizoen nog van pas komt. "Als het wat extra performance oplevert, dan vinden we Monza niet erg. Sommige races daarna, zoals Singapore en Mexico, bieden ons kans om het Mercedes en Ferrari lastiger te maken. Elke tiende van een seconde winst is er één."

Met medewerking van Adam Cooper.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.