Ga naar inhoud

Hamilton: "Mercedes kan niet blijven bluffen in strijd met Ferrari


dreka

Aanbevolen Berichten

Hamilton: "Mercedes kan niet blijven bluffen in strijd met Ferrari"

image.png.041056bd2a91d451198e53198ecaa448.png

Mercedes F1-coureur Lewis Hamilton stelt dat de komende races van doorslaggevend belang zijn voor strijd met Ferrari-rivaal Sebastian Vettel om de wereldtitel.

De regerend wereldkampioen heeft na de zege van Vettel op Spa-Francorchamps nog 17 punten voorsprong in de strijd om de titel. Ferrari was echter oppermachtig, ondanks het feit dat ook Mercedes met een update van de motor naar België was afgereisd. Hamilton erkent dat de topvorm van de Scuderia zorgwekkend is en dat hij alleen maar aan de leiding staat door de pech van Vettel in de eerste fase van het seizoen.

"Ze hebben al enige tijd de overhand", erkende de Brit. "Het momentum is enigszins gekeerd. En dat terwijl wij in de afgelopen twee races juist beter werk leverden. We hebben beter gepresteerd met het materiaal dat we voor handen hadden, ook al hadden zij de betere wagen. Als je met dezelfde stok kaarten speelt en je bluft, gaat dat maar een beperkt aantal keer goed voordat je tegenstander zich realiseert dat je bluft."

Hamilton kon na afloop van de nederlaag op Spa-Francorchamps leven met de tweede plaats, maar vooral door zijn voorsprong in de WK-stand: "De volgende races wordt heel veel duidelijk. De komende twee of drie races moet blijken of ze echt in staat zijn om dat hoge niveau vast te houden. Het vermogen van Ferrari is overduidelijk een stuk beter dan een jaar geleden. Bij de start vlogen ze ons voorbij. Ik kon de snelheid van Vettel gewoon niet pareren."

Uiteraard geeft de rijder uit Stevenage niet op in de strijd om de titel, ook al is zijn wagen minder dan de Ferrari: "Ik kan ook maar tot op een zekere hoogte presteren, ik kan niet altijd wonderen verrichten. Er zullen momenten zijn, zoals op Spa, waarop het niet lukt. We kunnen hen in bepaalde races nog verslaan, alleen weet ik nog niet in welke races dat zo zal zijn."

De Brit denkt dat Mercedes op Monza sterker voor de dag kan komen, omdat het voordeel van Ferrari vooral behaald wordt tijdens het accelereren. Op de iconische Italiaanse baan is enkel de eerste chicane in het voordeel van de Scuderia.


Met medewerking van F1-verslaggever Jonathan Noble

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.