Ga naar inhoud

Lammers: "VSC, MGU-K, DRS, niemand snapt er meer wat van


dreka

Aanbevolen Berichten

Lammers: "VSC, MGU-K, DRS, niemand snapt er meer wat van

5b84054e268be86b5a89e0d20c412e7a9f07024f

De Formule 1-race dit weekend was weinig verheffend. Daar was iedereen het over eens. Ook Jan Lammers had moeite om zijn ogen open te houden en dat is niet de eerste keer, vertelt hij in gesprek met Motorsport.com.

"Liberty Media wil meer entertainment maar ik weet niet hoe dat gaat gebeuren. De heren die het sportief reglement samenstellen hebben erg veel invloed op de races. Wat nog zorgwekkender voor de sport is, is al dat gezever. Per saldo zijn Formule 1-races gewoon niet spannend meer, de boel is zo overgereguleerd en gecompliceerd. Safety Car, Virtual Safety Car, Full Course Yellow, track limits, MGU-K, DRS, hypersoft, ultrasoft, weet-ik-veel-soft… Er zijn zo veel van die jargon-dingen waardoor wij als fan het niet meer kunnen volgen."

Lammers gat verder. "Ik pretendeer echt niet alles van de sport te weten, daarvoor moet je echt werkloos zijn en 24/7 het internet bestuderen. Er zijn mensen thuis die veel meer van de sport afweten dan alle analisten die we in Nederland hebben. Maar dan moet je er wel de hele dag mee bezig zijn. Het is gewoon te gecompliceerd, te belerend. In de hele race werd er een paar keer met DRS ingehaald op het rechte stuk, maar op de rest van het circuit, in al die mooie bochten, gebeurde niets. Dat neemt men gewoon voor lief. Doodsaai! En dan hebben we het nog niet eens over de gridstraffen gehad."

Volgens de Formule 1-coureur van weleer zijn de Formule 1 auto's te perfect geworden. "De teams zijn in staat om de auto onder bijna alle omstandigheden perfect af te stellen. Ze kunnen alles aanpassen aan de situatie: de motor, de hybride-systemen, de banden. De auto’s zijn eigenlijk te perfect. Als je nu met 320 kilometer per uur bij een bocht aankomt, rem je op 70 meter. Ga dan nog maar eens iemand uitremmen! Dat gaat gewoon niet meer. Het gaat wat ver om te zeggen dat we terug moeten naar stalen remmen waarmee je 200 meter voor de bocht in de ankers moet, maar dat zou wel weer voor verschillen zorgen."

"Als ik nu zou moeten racen, zou ik het niet leuk meer vinden. Het is nu gewoon veel minder leuk dan vroeger. Dat is doodzonde, zo’n mooie, dynamische sport wordt overgedemocratiseerd en gemoraliseerd. Heel raar dat het zo duf geworden is. Ik kon mijn ogen tijdens de race gewoon niet open houden, vreselijk.

Bron f1 today
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.