Ga naar inhoud

Renault: "Spec C levert op Monza 0,3 seconde per ronde op


dreka

Aanbevolen Berichten

Renault: "Spec C levert op Monza 0,3 seconde per ronde op.

322605.jpg

De Spec C, de nieuwste power unit-upgrade van Renault, kan op het circuit van Monza per ronde 0,3 seconde winst opleveren. Dat zegt Remi Taffin, de technisch directeur van de motorenafdeling van Renault. De Spec C is vanaf de Grand Prix van Italië beschikbaar voor Red Bull en McLaren, de klanten van Renault.

Zelf maakt Renault, ondanks de stap in performance, geen gebruik van de Spec C omdat het niet honderd procent zeker is van de betrouwbaarheid. Waar McLaren evenmin een beroep op de upgrade doet, gaat Red Bull de Spec C komende vrijdag wel uitproberen in de vrije trainingen op Monza. Daniel Ricciardo incasseert voor de Grand Prix van Italië sowieso een gridstraf en daarom heeft Red Bull besloten de Spec C te testen. Als de nieuwe krachtbron naar behoren functioneert, dan wordt deze voor de rest van het weekend ook in de auto van Max Verstappen gemonteerd, vertelde teambaas Christian Horner onlangs.

"De Spec C is een evolutie van de huidige Spec B en is aanzienlijk krachtiger", zegt Taffin. "Daartegenover staat dat de Spec C mogelijk niet zo betrouwbaar is als de Spec B, vandaar dat elk team zijn eigen keuze maakt. Afhankelijk van de brandstof die wordt gebruikt, is de winst in de kwalificatie op een circuit als Monza ongeveer 0,3 seconde per ronde. Dat is een flinke stap voorwaarts", vervolgt Taffin.

Eerder dit seizoen kwam Renault al met een upgrade voor de MGU-K, die volgens de fabrikant betrouwbaarder en lichter is dan de vorige specificatie. Toch maakt het fabrieksteam als enige gebruik van de nieuwe MGU-K; Red Bull en McLaren houden vast aan de vorige versie van het hybride onderdeel. "Zij willen de veranderingen die nodig zijn voor de integratie van de nieuwe MGU-K niet doorvoeren", legt Taffin uit. "Ze hebben ervoor gekozen om een duidelijk en vastgesteld risico met de betrouwbaarheid te nemen."

Met medewerking van Scott Mitchell

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

0.3 seconden per ronde, het is toch te bizar voor woorden, met je ogen knipperen duurt al langer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.