Ga naar inhoud

Hülkenberg: "Komst Ricciardo zal laten zien wat ik echt kan


dreka

Aanbevolen Berichten

Hülkenberg: "Komst Ricciardo zal laten zien wat ik echt kan"

320971.jpg

 Nico Hülkenberg maakte op Spa slechte reclame voor zichzelf door in La Source voor een aanzienlijke crash en de nodige chaos te zorgen. Toch is de sympathieke Duitser verder aan een sterk seizoen bezig en is hij nog altijd 'best of the rest' in het WK. Zijn prestaties blijven echter grotendeels onopgemerkt. De Hulk verwacht dat dit met de komst van Ricciardo zal veranderen.

Renault zal in 2019 niet ineens structureel voor podiumfinishes vechten, maar de komst van Ricciardo zorgt er wel voor dat de schijnwerpers meer op het Franse team worden gericht. Het betekent voor Hülkenberg een mooie kans om te laten zien wat hij echt waard is. "Natuurlijk is dat een mooie gelegenheid voor mij om te laten zien wat ik de afgelopen jaren heb neergezet en op welk niveau ik rijd. De mensen zullen mij dan beter kunnen inschatten, als ze zien tegen wie ik rijd."

Met de komst van Ricciardo weet de man uit Emmerik voor het eerst sinds zijn debuutseizoen in 2010 (Rubens Barrichello bij Williams) weer een Grand Prix-winnaar aan zijn zijde als teamgenoot. Of de Hulk zelf ook nog eens een Formule 1-race kan winnen, blijft ook voor hemzelf een groot vraagteken. Volgens hem zal dit in ieder geval wel bij Renault moeten gebeuren, aangezien hij een overstap naar topteams als Mercedes en Ferrari uit zijn hoofd heeft gezet.
Mercedes en Ferrari niet reëel, goede kans bij Renault
"Op een bepaald punt in je carrière moet je een duidelijke stelling innemen. Je kunt niet blijven afwachten en dromen van een kans die misschien nooit komt. Door zo'n instelling zijn volgens mij al vele coureurs in het verleden ten onder gegaan. Dat is niets voor mij. Als ze me niet willen, dan willen ze mij maar niet", laat hij er geen twijfel over bestaan dat zijn toekomst bij Renault ligt. "Ik zoek naar de voor mij beste optie en heb hier een goede kans, met een zeer fijne partner voor de lange termijn."

Bovendien zijn de ambities van Renault torenhoog. Het Franse merk wil idealiter in 2020 al met het fabrieksteam meedoen om de wereldtitel. Het doel lijkt nog zeer ver weg, maar volgens Hülkenberg ligt zijn werkgever aardig op schema. "We hebben vorig jaar al een grote stap gezet. Dit jaar liggen we misschien iets achter op de verwachtingen, maar we zijn nog altijd vierde in het WK en dat was het doel voor dit seizoen. Als we die plek kunnen vasthouden, is dat weer een zeer grote stap vergeleken met vorig jaar", ziet hij de toekomst duidelijk positief tegemoet.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.