Ga naar inhoud

Ricciardo positief over Spec C: "Er waren positieve tekenen


dreka

Aanbevolen Berichten

Ricciardo positief over Spec ? "Er waren positieve tekenen"

322652.jpg

 Daniel Ricciardo heeft een goed gevoel over de Spec C-motor. De Australiër onderwierp de nieuwste upgrade van Renault vrijdag in de vrije trainingen op Monza aan een test. Ricciardo reed in de tweede oefensessie de zesde tijd, op bijna anderhalve tiende achterstand van zijn teamgenoot Max Verstappen. Zijn Nederlandse collega maakte nog gebruik van de Spec B.

"In de eerste ronde hadden we wat problemen, maar die hebben we opgelost", refereerde Ricciardo aan zijn stilvallen in de eerste oefensessie, die op een natte baan werd verreden. "Uiteindelijk zag het er oké uit en ik denk dat de upgrade goed werkt voor ons, maar we gaan nu de data bekijken. Ik denk wel dat het een verbetering is en dat het ons iets dichterbij brengt, er waren wat positieve tekenen."

Als de cijfers van de Spec C goed zijn, dan krijgt Verstappen de krachtbron voor de rest van het weekend ook in zijn auto gemonteerd. De Nederlander hoeft daarvoor waarschijnlijk geen gridstraf te incasseren, aangezien hij nog straffeloos aan één nieuwe verbrandingsmotor en MGU-H mag beginnen. Ricciardo zou voor dit weekend hoe dan ook een gridstraf krijgen, aangezien hij sowieso een nieuwe power unit nodig had. Vandaar dat hij de Spec C als eerste mocht uitproberen.

Ricciardo was vrijdag, vanwege zijn gridstraf, meer gefocust op de lange runs. "In de korte runs zijn we niet heel competitief, in de lange runs zijn we iets competitiever. We hebben echter niet het tempo van Mercedes en Ferrari, zij zijn heel snel", aldus de zevenvoudig Grand Prix-winnaar. "Wel denk ik dat we snel genoeg zijn om zondag door het veld naar voren te komen naar een leukere positie. Voor onze lange runs kunnen we denk ik nog wel iets vinden, al waren ze niet slecht. Wat betreft de korte runs: waarschijnlijk gaan we toch niet heel veel rijden in de kwalificatie."

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.