Ga naar inhoud

Force India bevestigt: Stroll bezocht fabriek om zitje te passen


dreka

Aanbevolen Berichten

Force India bevestigt: Stroll bezocht fabriek om zitje te passen

image.png.727745d60b9c2c24d77b2033ebee2977.png

 Lance Stroll heeft een bezoek gebracht aan de fabriek van Racing Point Force India te Silverstone om daar alvast een zitje te passen voor een mogelijke overstap. Vader Lawrence Stroll is na de overname één van de eigenaren van het 'nieuwe' team, waardoor een overstap slechts een kwestie van tijd lijkt.

Williams en Racing Point Force India lieten eerder vandaag (vrijdag) nog weten een overgang van Stroll niet eerder dan voor de Grand Prix van Rusland te verwachten. Volgens Force India-teambaas Otmar Szafnauer verandert de huidige onthulling echter niets aan dat toekomstbeeld. "Hij kwam om rond te kijken en een stoeltje te passen. Dus hij past in ieder geval in de auto, mocht het nodig zijn."
Tussentijdse overstap is complex
Alhoewel dit bezoek de geruchten rond een tussentijdse overstap logischerwijs voedt, gaat het volgens technisch directeur  Andy Green eerder om het passen en meten met het oog op 2019. "Wat we vooral wilden doen is kijken of we niets speciaal voor hem moeten veranderen aan de auto van volgend jaar. En het blijkt dat we toch een paar dingen moeten veranderen, dus we zijn nu nog net op tijd."

Szafnauer voegt bovendien toe dat een tussentijdse overstap helemaal niet zo makkelijk is, zeker niet op juridisch vlak. "Ik denk dat Lance nog een contract heeft met Williams en ik neem aan dat de CRB [Contract Recognition Board] dat contract ook heeft. En als we puur hypothetisch tegen Esteban [Ocon] zouden zeggen 'sorry Esteban, je moet vertrekken. We gaan Lance in de auto zetten'. Wat ga je dan doen als Esteban antwoordt 'sorry maar ik heb een contract?' Ik kan er nu dus nog niet veel over zeggen, in eerste instantie omdat er nog niets is besloten. En zelfs dan moeten er nog veel juridische zaken worden geregeld, het is dus niet zomaar even een overstap", schets Szafnauer de complexiteit.

Met medewerking van Adam Cooper.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.