Ga naar inhoud

Toekomst Ferrari in F1 rooskleuriger met nieuwe CEO


dreka

Aanbevolen Berichten

Toekomst Ferrari in F1 rooskleuriger met nieuwe CEO

image.png.3ebf596c2231dcda36dfb57a4f682fbb.png

 De kans dat Ferrari de Formule 1 verlaat lijkt onder de nieuwe CEO Louis Camilleri een stuk kleiner. Hij liet op Monza weten er vertrouwen in te hebben dat er een deal gesloten kan worden zodat het iconische merk ook na 2020 actief is in de sport.

Camilleri heeft het stokje overgenomen van Sergio Marchionne, die afgelopen maand plotseling overleed na complicaties na een operatie. Marchionne dreigde meerdere malen openlijk dat Ferrari de Formule 1 zou verlaten als de regels hem niet zinden. Camilleri gaat minder agressief te werk. In zijn eerste persconferentie sinds zijn aanstelling benadrukte hij dat hij vertrouwen heeft in de toekomst. De Italiaan zal de media niet gebruiken om zijn positie te versterken, stelde hij.

"Als het DNA van de Formule 1 behouden blijft, qua automotivetechnologie en innovatie de koningsklasse blijft, met competitieve en spannende races voor de fans, dan is de Formule 1 levensvatbaar", zei hij toen Motorsport.com hem vroeg naar zijn langetermijnvisie. "Iedereen is het eens met deze basisprincipes. Hoe je daar komt, is weer een andere vraag. Er spelen drie componenten een rol, althans, zo zie ik het. Je hebt de technische reglementen, de financiële aspecten en aspecten vanuit de regelmakers. Op een zeker moment moeten deze drie punten samen komen. Ik heb er vertrouwen in. Het is in het belang van iedereen om een overeenkomst te vinden die voor iedereen duurzaam is. Veel meer dan dat wil ik er niet over kwijt, want ik heb nooit, en zal nooit, onderhandelen via de media."

Camilleri erkent dat hij zijn functie anders zal bekleden dan voorganger Marchionne, maar dat beiden de wens hebben om Ferrari succesvol te maken: "Sergio en ik hebben duidelijk verschillende stijlen, maar we hebben respect voor elkaar en we hebben dezelfde ambitie. We hebben de zakelijke kant van Ferrari en Philip Morris vaak besproken. Dus ik mis hem."

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.