Ga naar inhoud

Ferrari: Nog geen besluit over toekomst Raikkonen genomen


dreka

Aanbevolen Berichten

Ferrari: Nog geen besluit over toekomst Raikkonen genomen

322552.jpg

 Scuderia Ferrari is de Italiaanse Grand Prix op de best denkbare manier begonnen. Sebastian Vettel toonde zich de snelste man, Kimi Raikkonen sloot aan op P2. Verder liet Ferrari CEO Louis Camilleri tijdens de vrijdagse persconferentie weten nog geen besluit te hebben genomen over de toekomst van de laatstgenoemde coureur.

De nieuwbakken Ferrari-voorman kan het naar verluidt erg goed vinden met The Iceman, hetgeen de geruchten over een mogelijke contractverlenging van de Fin behoorlijk voedde. Maar op Monza laat Camilleri, tijdens zijn eerste persconferentie als opvolger van Sergio Marchionne, weten dat het tweede stoeltje voor 2019 nog altijd niet is vergeven. "We hebben nog geen besluit genomen. Als dat wel het geval is, we hebben er overigens geen termijn op gezet, dan zijn jullie de tweede die het horen."

Camilleri verzekerde het verzamelde journaille ook meteen dat zijn relatie met Raikkonen geen rol speelt in de besluitvorming en dat teambaas Maurizio Arrivabene uiteindelijk de knoop doorhakt. "Ik ken Kimi erg goed, hij is al lange tijd een goede vriend van mij. Maar dit is een beslissing van het hele team. Maurizio zal vanuit zijn rol als teambaas uiteindelijk de beslissing nemen, maar ik zal met hem overleggen. Daarna zullen we de knoop doorhakken."
Ferrari als het te kloppen team in Italië
Op Monza werkte Raikkonen in ieder geval een prima vrijdag af. Hij noteerde tijdens beide trainingen, onder zeer verschillende omstandigheden, de tweede tijd en toonde daarmee dat zowel de pure snelheid als ook de racepace op orde is. Desalniettemin wil Kimi nog geen voorbarige conclusies trekken. "Ik heb geen idee waar we in vergelijking met de anderen staan. Door het weer en de rode vlag hebben we niet heel veel gereden. Gelukkig hebben we nog één droge sessie gehad, daarin zagen de eerste ronden er niet slecht uit."

Ferrari-kopman Vettel topte de tweede training en was daarmee de snelste man op vrijdag. De Duitser spreekt van 'een goed pakket' voor de rest van het weekend, maar bleef met een schuiver in de Parabolica niet helemaal foutloos. "Ik heb het geprobeerd en weet nu wat niet kan, dat is goed om te weten. Aanvankelijk dacht ik dat ik de bandenmuur niet had geraakt, maar dat bleek wel het geval. Als kind was het moeilijk om uit de zandbak te komen, maar nu was ik blij dat ik eruit kon komen. We hebben de endplate vervangen, maar verder was de auto goed. Ik was blij dat we nog de baan op konden", kijkt de Duitser nog even terug in gesprek met Sky Sports F1.

Met medewerking van Jonathan Noble.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.