Ga naar inhoud

FIA maakt voorlopige F1-kalender 2019 bekend


dreka

Aanbevolen Berichten

FIA maakt voorlopige F1-kalender 2019 bekend

1920x1080-Startgrid-GP-China.jpg

In aanloop naar de FIA World Motor Sport Council op 12 oktober aanstaande heeft de FIA de voorlopige F1-kalender voor 2019 bekendgemaakt. Tijdens deze vergadering zal het langste Formule 1 seizoen ooit ter goedkeuring aan de leden worden voorgelegd.

Net als in 2016 en 2018 zal het kampioenschap voor de derde keer in de geschiedenis van de Formule 1 uit 21 races bestaan. In het voorstel is sprake van elf races in Europa, vijf in Azië, vier in Noord- en Zuid-Amerika en één in Australië. Het nieuwe seizoen begint traditioneel ‘Down Under’ op 17 maart in Melbourne en de seizoensafsluiter zal pas op 1 december zijn in Abu Dhabi.
Duizendste Grand Prix

Komend seizoen zal ook de 1000ste Grand Prix verreden worden, sinds de moderne Formule 1 in 1950 begon. De Grand Prix van China op 14 april valt die eer te beurt. Aanvankelijk was sprake om de Britse Grand Prix op Silverstone voor die bijzondere mijlpaal naar voren te halen. Op 13 mei 1950 werd namelijk de allereerste Grand Prix verreden op Silverstone. Vanwege de slechte weersomstandigheden in Engeland rond die tijd is dat voorstel echter al snel van tafel gegaan. De Grand Prix van Engeland staat nu een week later gepland dan dit jaar, op 14 juli. Ook de Duitse, Hongaarse, Belgische, Singaporese en Japanse Grand Prix zijn een week later dan dit jaar.
Duitse Grand Prix

De Duitse Grand Prix, met wie Liberty Media onlangs tóch een nieuwe overeenkomst tekende voor één jaar, staat op 28 juli gepland. Een week later dan dit jaar. Ook werd de overeenkomst met zowel de Japanse als de Belgische Grand Prix tot en met 2021 verlengd.

De Grands Prix van de Verenigde Staten en Mexico ruilen van plek. Ook zal de Mexicaanse Grand Prix een week eerder worden gehouden. De Grands Prix van Brazilië en Abu Dhabi tenslotte, zullen een week later worden gehouden dan dit seizoen.

De voorlopige F1 kalender 2019 ziet er daarmee als volgt uit:
17 maart    Australië
31 maart    Bahrein
14 april    China
28 april    Azerbeidzjan
12 mei    Spanje
26 mei    Monaco
9 juni    Canada
23 juni    Frankrijk
30 juni    Oostenrijk
14 juli    Groot-Brittannië
28 juli    Duitsland
4 augustus    Hongarije
1 september    België
8 september    Italië
22 september    Singapore
29 september    Rusland
13 oktober    Japan
27 oktober    Mexico
3 november    Verenigde Staten
17 november    Brazilië
1 december    Abu Dhabi

Bron grandprixradio.nl
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.