Ga naar inhoud

Verstappen maximaliseert met P5: "Ik zit in niemandsland


dreka

Aanbevolen Berichten

Verstappen maximaliseert met P5: "Ik zit in niemandsland

322675.jpg

 Max Verstappen behaalde in de kwalificatie op Monza het maximale resultaat door zijn Red Bull op de vijfde startplek te posteren. De Nederlander mocht op zaterdagmorgen met de Spec C-motor even hopen op meer, maar moest uiteindelijk erkennen dat Ferrari en Mercedes te snel zijn voor de RB14.

Verstappen kon in Q1 en Q2 nog aardig wedijveren met de Mercedes van Valtteri Bottas, maar bleek in Q3 kansloos voor een plek op de eerste twee startrijen. Hij haalde weliswaar het maximale uit zijn bolide, maar keek daarmee nog altijd tegen een achterstand van anderhalve seconde op de snelste Ferrari van Kimi Raikkonen aan. "Je weet dat ze [Ferrari en Mercedes] de motor in Q3 iets verder opschroeven. Dus daardoor was het voor ons altijd lastig erg geworden", kijkt de Limburger reëel terug in gesprek met Ziggo Sport.
'Weinig competitie'
Teamgenoot Daniel Ricciardo, die door een gridstraf sowieso achteraan start, gaf er in Q2 al de brui aan om zo zijn motor te sparen. Het betekende voor Verstappen op voorhand al een vrij zekere P5, met erg weinig druk van achteren. Verstappen werkte vervolgens een acceptabele Q3 af, maar zei na afloop zelfs met een minder optreden nog wel vijfde te zijn geworden. "Je hebt ook totaal geen competitie, je rijdt eigenlijk helemaal alleen. Dus daar heb je verder weinig aan. Wat achter mij staat is eigenlijk geen echte competitie voor ons, dus ik zit een beetje in niemandsland."

De viervoudig Grand Prix-winnaar verwacht dat hij tijdens de race op Monza een vergelijkbare situatie zal aantreffen, al erkent hij wel dat de Spec C Renault-motor hem iets verder naar voren heeft gebracht. "De motor is iets beter, absoluut. Het is in ieder geval een stap vooruit voor ons. Het scheelt iets, misschien ongeveer anderhalf tot twee tienden [per ronde]. Maar of we daar morgen van profiteren? Ik denk het niet. Hopelijk brengt het ons wel iets dichter bij Ferrari en Mercedes, maar het gat is natuurlijk wel heel groot."

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.