Ga naar inhoud

BVN stopt wegens bezuiniging op de Astra-1 satelliet


vogelaar

Aanbevolen Berichten

BVN stopt wegens bezuiniging op de Astra-1 satelliet

BVN, de zender voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland, stopt met de uitzendingen op de Astra-1 satelliet. Dit komt niet geheel verrassend want bezuinigingen hingen al in de lucht.
 
BVN stopt wegens bezuiniging op de Astra-1 satelliet

BVN TV stopt met de uitzendingen op de Astra-1 satelliet. Dit komt niet geheel verrassend want bezuinigingen hingen al in de lucht. BVN stopt met uitzenden via de Astra 1L-satelliet vanaf 20 september. Door bezuinigingen en stijgende kosten is BVN genoodzaakt om de Astra 1L satelliet te verlaten. De BVN-zender blijft via de Eutelsat Hotbird te ontvangen. Het ontvangstgebied van de Hotbird overlapt die van de Astra – namelijk Europa en Noord-Afrika – en is zelfs groter.

 

Verhuizing BVN al spoedig

Om te zorgen dat u probleemloos kunt blijven genieten van BVN dient u te controleren of u BVN ontvangt via de Astra 1L of via de Hotbird. Dit kunt u herkennen aan de naam van BVN in uw satellietontvanger:  “BVN TV” bij de Astra 1L en de naam “BVN” bij de Hotbird. Als dit via de Astra 1L is dient u de satellietschotel te laten uitrichten op de Hotbird 13° oost satelliet en uw satellietontvanger opnieuw in te stellen. Na 19 september zal BVN niet meer te ontvangen zijn via de Astra 1L. Wacht dus niet langer en zorg dat uw schotel geschikt wordt voor de ontvangst via de Hotbird 13° satelliet. Frequentie zie onder dit bericht.

 

BVN niet via Canal Digitaal, wel in Fastscan zaplijst

Kijkers bij Canal Digitaal kunnen de zender blijven ontvangen in de fastscan zaplijst. Daarin zijn alle belangrijke Hotbird-zenders opgenomen. Voorwaarde is dan wel een ontvangstinstallatie waar ook een extra LNB-kop voor Hotbird bij zit.

 

De ontvangstgegevens van BVN via Eutelsat Hotbird:

Satelliet:             Hotbird 13B
Positie:               13 graden Oost
Transponder:     115
Frequentie:        10815 MHz
Polarisatie:         Horizontaal
Modulatie:          DVB-S
Symbolrate:        27500
FEC:                     5/6
V-Pid:                  2011
A-Pid                   3011

Bron:TotaalTV

Link naar reactie
Delen op andere sites

BVN: Hotbird-satelliet prima alternatief voor Astra-satelliet

 

Rene van Baaren, netmanager van BVN, vindt de Eutelsat-satelliet een prima alternatief voor het volgen van de uitzendingen van BVN als vanaf 20 september de uitzendingen via de Astra-satelliet worden stopgezet.

 

Stopzetten Astra
Vandaag 3 sept. maakte BVN bekend dat vanaf 20 september de uitzendingen via de Astra 1 satelliet per 20 september worden stopgezet. De internationale Nederlandstalige zender van de NPO en VRT is dan alleen nog te volgen via de Eutelsat-satelliet.

 

Besparing
Rene van Baaren wil niet ingaan op hoeveel wordt bespaard met het schrappen van de Astra1 uitzendingen “dat is onderdeel van de afspraken met SES“, zo stelt van Baaren. BVN zegt desgevraagd de jaarrekening niet meer te willen openbaren.

 

“Hotbird-uitzendingen blijven”
De netmanager zegt dat er ‘vooralsnog’ geen plannen bestaan om de uitzending op de Hotbird te stoppen; reden om op de Hotbird door te gaan is dat deze lagere uitzendkosten hebben en het ‘grootste’ uitzendgebied, ondanks dat er via de Hotbird binnen Europa iets minder huishoudens direct kijken via de Hotbird.

 

Prima alternatief
De televisiezender is van mening dat de Hotbird een prima alternatief is ook voor diegenen die niet beschikbaar over een goed internetbereik, aangezien BVN ook via internet wordt uitgezonden waarnaar de zender ook verwijst.

 

Beeldresolutie
Van Baaren voegt er nog toe te laten uitzoeken hoe het kan dat de beeldresolutie op de Hotbird lager is, alsmede waarom de EPG ontbreekt. Er zijn geen plannen smart-tv-apps te ontwikkelen.

 

Begroting
Uit de NPO-begroting 2018 blijkt dat BVN in totaal een jaarbudget heeft van 4,549 miljoen euro; dat is 131.000 euro minder dan in 2017. 1,161 miljoen komt van de Vlaamse regering.; de rest van de NPO; 1,53 miljoen komt direct daarbij van het ministerie van OCW.
Het is onduidelijk of de 131.000 euro verlaging van budget de doorslaggevende reden is van het einde van de Astra1 uitzending, of dat in aanloop naar de begroting 2019 en verdere bezuinigingen op BVN deze beslissing genomen is.

 

bron: Mediamagazine.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.