Ga naar inhoud

Marko: Red Bull kan F1 verlaten als deal met Honda mislukt


dreka

Aanbevolen Berichten

Marko: Red Bull kan F1 verlaten als deal met Honda mislukt

image.png.0f0c6d331131e597d5c4e1fd75520a46.png

 Red Bull-topadviseur Helmut Marko erkent dat een langdurige samenwerking met Honda, dus ook na 2021, als motorleverancier de enige optie is voor zijn teams. Dat betekent ook meteen dat het mislukken van dit huwelijk een vertrek van beide Red Bull-teams uit de Formule 1 zal betekenen.

"We zijn blij dat we met Honda een geweldige partner voor de komende jaren hebben", trapt de Oostenrijker nog positief af in gesprek met Speedweek. "Maar mocht deze samenwerking – om wat voor reden dan ook – niet volgens de verwachtingen verlopen, dan rest Red Bull alleen nog maar een vertrek uit de Formule 1", is hij duidelijk. Volgens Marko zijn er dan namelijk geen uitwegen meer, Honda is de enige overgebleven partner die openstaat voor samenwerking met het team uit Milton Keynes.
Geen plan B, wel vertrouwen
Bij Mercedes en Ferrari hoeft Red Bull sowieso niet aan te kloppen voor een motordeal – zij willen een directe concurrent niet sterker maken – en een nieuwe samenwerking met Renault lijkt na de huidige vechtscheiding ook uitgesloten. Doordat voorstellen voor simpelere motoren vanaf 2021 – met name een eenvoudiger hybride systeem – op veel weerstand van onder meer Honda stuiten, lijkt een intrede van mogelijke nieuwkomers als Porsche, Cosworth of Aston Martin ook steeds onwaarschijnlijker te worden. Red Bull heeft met andere woorden geen plan B voor handen.

Toch zegt Marko zich nog altijd geen serieuze zorgen te maken. Hij is ervan overtuigd dat een plan B ook niet nodig is en dat de combinatie Red Bull-Honda een zeer succesvolle zal zijn. "De samenwerking met Honda verloopt tot nu toe zeer goed bij Toro Rosso en het zal ook in 2019 met Red Bull Racing goed functioneren", kent hij maar weinig twijfel. De Oostenrijker liet zich eerder al meerdere keren ontvallen het volste vertrouwen in het Japanse merk te hebben, onder meer door te stellen dat niemand in de Formule 1 aan de faciliteiten en ontwikkeling van Honda kan tippen.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Beetje voorbarig dit, of ze nou al geen vertrouwen in de honda hebben.

Zal wel weer een vies spelletje achter zitten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.