Ga naar inhoud
Johan

Het Weer van Nederland & België

Aanbevolen Berichten

Verwachting voor Nederland 22-10-2016

Na een aantal sterk wisselvallige dagen, lijkt het erop dat het vandaag op de meeste plaatsen droog blijft. Alleen in het Waddengebied en in Zeeland valt nog een enkel buitje. 
De meeste bewolking houdt zich in het oosten van het land op, terwijl het westen en Zeeland de meeste zonneschijn krijgem. Bij weinig wind wordt het tussen 9 en 13 graden. 
Er volgt een koude nacht met op veel plekken vorst aan de grond.

 

Weersverwachting voor België 22-10-2016

Vandaag is het eerst grijs met nevel of mist en soms nog wat lichte regen of enkele buitjes. In de loop van de namiddag verwachten we droger weer en komen er opklaringen. De wind is zwak en waait meestal uit richtingen tussen noord en west, later ruimend naar oostelijke richtingen. Nog altijd fris weer met maxima van 6 tot 9 graden in de Ardennen, tussen 11 en 13 graden elders in het land. 

Vannacht is het meestal droog. In het noorden zijn er brede opklaringen maar is er later in de nacht gevaar voor nevel en mist. In het zuiden van het land blijft er veel bewolking en wordt het nevelig met plaatselijk ook mist. De wind is zwak en veranderlijk. De minima liggen tussen 0 en 5 graden met plaatselijk lichte nachtvorst aan de grond. 

Algemene luchtgesteldheid

De depressie, die vandaag nog vrijwel stationair over Duitsland ligt, voert ook vandaag nog vochtige lucht aan over ons land. Tijdens het weekend verplaatst het middelpunt van deze depressie zich oostwaarts richting Polen en vult langzaam op. De aangevoerde lucht blijft fris maar wordt droger. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hey Johan, leuk dat je ook weer bij bent.

Maar je weerbericht moet beter. :lol2:

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Kolere wat een binnenkomer :biervat:

Fijn dat je er bent Johan :D

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Verwachting voor Nederland 23-10-2016

Deze zondag begint koud met plaatselijk met (dichte) mist en laaghangende wolken. In de loop van de ochtend en vooral vanmiddag schijnt overal de zon, afgewisseld met stapelwolken. Het blijft droog. Vanmiddag wordt het 10 tot 13 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen oost en zuid. 
Komende nacht neemt de bewolking toe, maar in het noorden kan het nog vrij helder blijven met minimumtemperaturen dichtbij het vriespunt

 

.

Weersverwachting voor België 23-10-2016

Vandaag wordt het, na een koude ochtend en na het optrekken van de nevel en mist een rustige en mooie dag met veel zon en in het oosten nog wat wolkenvelden. In de loop van de namiddag verschijnen er vanuit het zuiden meer hoge wolken, maar het blijft nog droog. De maxima liggen tussen 8 en 10 graden in de Ardennen en rond 11 of 12 graden elders in het land. De wind waait zwak, later soms matig, uit oostelijke richtingen. 

In de loop van de nacht wordt het vanaf het zuiden zwaarbewolkt en later gaat het regenen in de zuidelijke helft van het land. In het noorden blijft het nog overwegend droog. De minima liggen tussen 5 graden in het noorden en 9 graden in het zuiden van het land. De wind waait zwak tot soms matig uit het oosten tot noordoosten. 

Algemene luchtgesteldheid

Tussen het hogedrukgebied over Scandinavië en een Atlantische depressie ter hoogte van het Spaanse Galicië staat vandaag een zwakke oostelijke stroming met aanvoer van drogere continentale lucht. 
Intussen trekken de storingen, verbonden aan de depressie, noordwaarts over Frankrijk en zullen ons weer in de loop van de nacht en morgen maandag beïnvloeden. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Verwachting voor Nederland 24-10-2016

Vandaag schijnt eerst nog her en der eventjes de zon, maar al snel neemt de bewolking toe. In het noorden blijft het tot de late middag droog. Elders gaat het vooral later in de ochtend en in de middag regenen, het eerst in het zuiden van het land. Het wordt 9 tot 11 graden bij een zwakke tot matige oostelijke wind. 
Vanavond en vannacht blijft het op veel plaatsen nog een tijdlang regenachtig. Onder het wolkendek wordt het niet zo koud met 7 graden.

 

Weersverwachting voor België 24-10-2016

Vandaag is het meestal zwaarbewolkt of betrokken met eerst soms lichte regen, maar na de middag meer intensere regen. De meeste neerslag valt in het centrum en het oosten van het land. In het westen blijft de neerslag beperkt. De maxima liggen tussen 10 en 12 graden, mogelijk 14 graden in het zuidoosten. De wind waait meestal zwak uit het oosten tot het zuidoosten en wordt later veranderlijk of noordoostelijk. 

In de loop van de nacht trekt de regen weg richting Duitsland en Nederland. Het wordt overal droog met vanaf de kust mogelijk ook enkele opklaringen. In de Kempen en de Ardennen blijft er veel bewolking aanwezig. In het tweede deel van de nacht kan op vele plaatsen nevel en mist gevormd worden. 
Minima van 5 of 6 graden in de streken met eventueel opklaringen en rond 9 of 10 graden elders. De wind is zwak, meestal uit richtingen tussen noord en west. 
 

Algemene luchtgesteldheid

Storingen, verbonden aan een Atlantische depressie ter hoogte van Portugal, verplaatsen zich noordwaarts over Frankrijk en ons land. Daarbij schuift er tijdelijk warmere zuidelijke lucht over het zuidoosten van het land. 
In de loop van de nacht trekt de regen weg richting Nederland en Duitsland en komen we opnieuw in wat drogere maar koudere polaire zeelucht terecht.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Allemaal bedankt voor de ontvangst :wine:

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Graag gedaan Johan :wine:

Het weer zorgt voor mooie herfst kleuren maar een beetje warmer mag wel xD

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Verwachting voor Nederland 25-10-2016

Vanmorgen is het bewolkt en nevelig. Zeer lokaal hangt ook mist. Op een enkele spat motregen na is het droog. 
Ook vanmiddag is het bewolkt, alleen in de noordelijke provincies breekt geleidelijk de zon door. Het blijft droog en bij een zwakke tot soms even matige wind uit oost tot noordoost, wordt het 11 of 12 graden. Vanavond klaart het verder op, vannacht vormt zich mist. Het koelt daarbij af naar 2 tot 6 graden en lokaal komt het tot een graadje vorst aan de grond.

 

Verwachting voor België 25-10-2016

Vanmorgen hangt er plaatselijk nevel en mist. Het is meestal grijs en op wat lichte motregen na, blijft het meestal droog. In de namiddag blijft het zwaarbewolkt maar het wordt overal droog. Ten westen van de Schelde kunnen er zich enkele opklaringen vormen. De maxima schommelen tussen 9 en 13 graden bij een zwakke veranderlijke wind. 

Vanavond en vannacht blijft het droog. In het westen van het land komen er meer opklaringen voor. Daar is er ook kans op dichte mist. In het centrum en het oosten van het land blijft het zwaarbewolkt met plaatselijke nevel. Minima tussen 4 en 8 graden. Zwakke veranderlijke wind.

Algemene luchtgesteldheid

Een zwakke storing, zorgt vandaag voor wat motregen. Vrij snel zal een hogedrukwig, verbonden aan het hogedrukgebied boven Scandinavië, zich over ons land ontwikkelen en zorgen voor stabieler weer. Door de zwakke gradiënt, blijft er veel vocht gevangen in de onderste luchtlagen. Daardoor blijft het meestal grijs met 's avonds en 's nachts nevel en mistbanken.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Was vandaag een lekker werk weertje. :werk:

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hier is het de hele dag grijs en grouw weer geweest dus klote weer.

aangepast door Johan

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Als je de hele dag met een luchthamer in je handen staat is dit het perfecte weer. :yeah:

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Oooo bouwvakker geworden???

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Perfect weer als je van een winter op de noordpool houdt en daar hou ik niet van :lol2:

Zet de thermostaat een klein beetje hoger Johan. :koud:

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Als dat zou kunnen zou ik het zeker doen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
1 uur geleden, Johan zei:

Oooo bouwvakker geworden???

Dat is een onderdeel als ZZP,er :lol:

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Succes ermee dan.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Verwachting voor Nederland 26-10-2016

De dag begint op veel plaatsen grijs en hier en daar komt ook mist voor. Zodra de mist is opgelost, blijft het op veel plaatsen aan de bewolkte kant. Met name in het zuidwesten kan later ook de zon er even doorkomen. 
Er waait een zwakke tot matige zuidwestelijke wind en de temperaturen lopen uiteen van 10 graden in het noordoosten tot 14 graden in het zuidwesten van het land. Ook na morgen blijft het voorlopig rustig. Het wordt wel wat zachter.

 

Weersverwachting voor België 26-10-2016

Vandaag blijft het droog en begint de dag met nevel, mist of laaghangende bewolking, maar er zijn reeds lokale opklaringen. Na het optrekken van het grijs krijgen we een afwisseling van zon en wolkenvelden, maar lokaal kan het hardnekkig zijn. De maxima liggen tussen 10 en 15 graden bij een overwegend zwakke wind uit zuidwestelijke of veranderlijke richtingen. 

Vanavond en vannacht blijft het droog met eerst brede opklaringen en in het westen soms meer wolken. Op vele plaatsen vormt er zich opnieuw nevel, lage wolken of mist. De minima liggen tussen 2 en 9 graden. Er waait een zwakke en aan zee vaak matige zuidwestelijke wind. 

Algemene luchtgesteldheid

Er bouwt zich boven onze contreien een hogedrukwig op vanuit Scandinavië die een eigen kern vormt boven Groot-Brittannië. Storingen, verbonden aan een depressie in de buurt van Ijsland, passeren Schotland en Scandinavië. Op het einde van de week keert de krachtiger geworden anticycloon terug naar België, waardoor het tot zondag droog blijft. 

aangepast door Johan

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Zonnetje schijnt hier :zon:

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Verwachting voor Nederland 27-10-2016

Deze donderdag blijft het vrijwel overal droog. De zon laat zich af en toe tot regelmatig zien, maar in het oosten overheerst bewolking. 
Er steekt een veelal matige zuidwestelijke wind op en daarmee wordt vrij milde lucht aangevoerd: vanmiddag wordt het 14 tot 16 graden. 
Vanavond en vannacht is het overwegend bewolkt. Onder de bewolking koelt het niet sterk af: de minimumtemperatuur komt rond 10 graden uit.

 

Verwachting voor België 27-10-2016

Vandaag blijft het droog en begint de dag op de meeste plaatsen grijs met nevel, mist en lage wolken die in het binnenland hardnekkig kunnen zijn. In het westen komen er zonnige perioden. Na de middag komt ook in het centrum de zon er (een beetje) door. In het zuidoosten blijft het mogelijk bewolkt tot de avond. De maxima liggen tussen 9 en 15 graden. De wind waait zwak tot meestal matig uit zuidwestelijke richtingen. 

Vanavond en vannacht ontstaat er in de opklaringen nevel of mist. Ten zuiden van Samber en Maas is het dan reeds of nog altijd zwaarbewolkt. 's Nachts verdwijnen ook het westen en het centrum van het land onder lage bewolking. De minima zijn vrij zacht tussen 5 en 10 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest. 

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied boven Frankrijk bepaalt ons weer en breidt zich geleidelijk uit richting Balkan. Met een westelijke tot zuidwestelijke stroming wordt in de onderste luchtlagen vochtige lucht over land aangevoerd wat resulteert in nevel en vaak een gesloten laaghangende wolkendek, 's nachts en 's nachts tijdens bredere opklaringen ook mist. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Verwachting Nederland 28-10-2016

 

Vandaag overheerst de bewolking en ook wordt de bewolking gedurende de dag steeds dikker. Van noord naar zuid trekt een storing over ons land, waardoor het ook her en der even kan motregenen. In het zuidwesten lijkt het droog te blijven. Later op de dag breekt in het noorden de zon nog fraai door. 
Het wordt 15 graden bij een zwakke tot matige zuidwest- tot westelijke wind. In de avond en nacht naar zaterdag koelt het af naar 6 tot 11 graden.

 

Verwachting België 28-10-2016

Vandaag blijft het zo goed als droog en overwegend zwaarbewolkt en grijs. Een streepje zon in het westen of het centrum van het land is niet uitgesloten. Op de Ardense hoogten valt er mogelijk een spatje motregen. Ook naar de avond toe is een spatje motregen mogelijk in het noorden. De maxima liggen tussen 10 en 13 graden. Waar de zon doorbreekt halen we tijdelijk 14 of 15 graden. De wind waait zwak tot matig uit west tot zuidwest. 

Vanavond en vannacht sluit het lage wolkendek zich opnieuw en wordt het nevelig of mistig. Er kan dan overal wat motregen vallen. Minima van 7 tot 11 graden bij een zwakke wind uit veranderlijke richtingen.
 
 

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied met centrum boven het noordwesten van Frankrijk bepaalt ons weer en trekt in de loop van zaterdag over onze streken richting Nederland. In een west- tot zuidwestelijke stroming wordt vandaag in de onderste luchtlagen vochtige lucht over land aangevoerd. Een verzwakte storing, verbonden aan een depressie tussen IJsland en Noorwegen, schuift in de loop van de dag over ons land en blijft tot en met zaterdag over onze streken slepen. 

aangepast door Johan

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Verwachting Nederland 29-10-2016

 

In het midden en zuiden lokaal mist, overdag perioden met zon

Vanochtend zijn er in het noorden van het land opklaringen, in de zuidelijke helft van het land komt wat meer bewolking voor. Bovendien komen er in het midden en zuiden lokaal (dichte) mistbanken voor. De mist lost in de loop van de ochtend weer op. De wind komt uit richtingen tussen zuidwest en noordwest en is zwak, langs de kust matig.

In de middag is er een afwisseling van zon en wolken en blijft het overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noordoosten tot lokaal 16°C in het zuidwesten van het land. De zwakke wind komt uit overwegend westelijke richtingen, in het noordelijke kustgebied staat een matige wind.

In de nacht naar zondag neemt vanuit het noorden de bewolking toe en vooral in noorden kan af en toe wat motregen vallen. Elders komen opklaringen voor waarin mist(banken) kunnen ontstaan. De minimumtemperatuur varieert tussen 9°C in het noorden en lokaal 4°C in het zuiden. De wind is zwak uit een meest zuidwestelijke richting.

Zondag blijft de bewolking in de noordelijke helft overheersen en valt er mogelijk wat lichte (mot)regen, in het zuid(oost)en is er meer ruimte voor de zon. De temperatuur loopt uiteen van een graad of 13 in het noordoosten tot lokaal 16°C in het zuidwesten. De wind blijft zwak uit een meest westelijke richting.

 

Verwachting België 29-10-2016

Deze voormiddag blijft het grijs en nevelig. In het noordoosten van het land kan er er nog hier of daar wat motregen vallen. In de namiddag komen er geleidelijk opklaringen, eerst op de Ardense hoogten en in het noorden van het land, later ook af en toe in het centrum. Het wordt vrij zacht met maxima van 12 tot 14 graden ten zuiden van Samber en Maas, en van 14 tot plaatselijk 17 graden elders. De wind waait zwak uit veranderlijke of westzuidwestelijke richtingen in de namiddag ruimend naar noord tot noordoost. 

Deze avond en nacht klaart het op veel plaatsen uit maar wordt het nevelig met later soms vorming van mist, vooral in de Ardense valleien en Laag-België. Het wordt frisser met minima tussen 0 en 4 graden in de Ardennen en tussen 4 en 7 graden elders. Er waait een zwakke wind uit veranderlijke of noordoostelijke richtingen, later ruimend naar zuidoost. 

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied over onze streken bepaalt ons weer en verplaatst zich langzaam naar Nederland en Duitsland. De luchtmassa over ons land wordt geleidelijk droger. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Mooi weertje :thumb:

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Verwachting Nederland 30-10-2016

Vanochtend begint de dag op veel plaatsen grijs met laaghangende bewolking en plaatselijk ook mist. Overdag lost de mist wel op, maar de bewolking blijft tamelijk hardnekkig. De best kans op een beetje zon is weggeled voor Brabant en Zeeland. Bij weinig wind wordt het vanmiddag een graad of 14. 
Morgen blijft het rustig en droog met eerst lokaal mist en overdag behalve wolkenvelden ook zonnige perioden. Het wordt 13 tot 15 graden.

 

Verwachting België 30-10-2016

Deze ochtend is het nevelig met plaatselijke mistbanken. In Laag-België is de mist meer verspreid en kan het ochtendgrijs plaatselijk hardnekkig zijn. 
Op de meeste plaatsen wordt het echter snel vrij zonnig met hoge sluierwolken. In de noordoostelijke landshelft verwachten we ook af en toe middelhoge wolkenvelden.Het blijft vrij zacht met maxima van 12 tot 15 graden. De wind waait meestal zwak uit zuidoostelijke en later oost- tot noordoostelijke richtingen. 

Deze avond en nacht komt er weinig verandering. Het blijft licht- tot gedeeltelijk bewolkt met plaatselijk vorming van nevel of een mistbank. Minima van 3 tot 7 graden bij een meestal zwakke wind uit oostelijke richtingen. 
 

Algemene luchtgesteldheid

Het hogedrukgebied over onze streken verplaatst zich de volgende 36 uur via Duitsland naar Centraal-Europa. Ons land bevindt zich in vrij zachte en stilaan drogere lucht uit oost- tot zuidoostelijke richting. Hogerop in de atmosfeer staat een meer noord- tot noordwestelijke stroming die meestal hoge en af en toe ook middelhoge wolkenvelden met zich meevoert. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Heerlijk weertje zo :thumb:

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Geniet er maar van het wordt toch steeds minder dus de winter komt eraan.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Maar als je hier al een account hebt, meld je dan nu aan om met je account te posten.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator voordat het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.


×