Ga naar inhoud

McLaren haalt Fry terug ter versterking van technische afdeling


dreka

Aanbevolen Berichten

McLaren haalt Fry terug ter versterking van technische afdeling

322730.jpg

 McLaren haalt Pat Fry terug naar de Formule 1, zo meldt Motorsport.com. De Brit werkte tussen 1993 en 2010 ook al voor McLaren, waarna hij overstapte naar Ferrari en later nog twee seizoenen werkzaam was voor Manor.

De formatie uit Woking kan zich al jaren niet mengen in de top van het veld en hoopt met een herstructurering van de technische afdeling weer naar voren te komen. Aangezien de komst van de nieuwe technisch directeur James Key nog geruime tijd op zich laat wachten, heeft McLaren Fry aangetrokken om in de komende periode stappen te maken.

Beide partijen hebben de afgelopen weken meerdere malen om de tafel gezeten. Naar verluidt heeft Fry nu een contract getekend als engineering director. Hij zal met onmiddellijke ingang beginnen. De Brit begon in 1987 bij Benetton aan zijn werkzame leven in de Formule 1. Na zes jaar stapte hij over naar McLaren, waarna hij in 2010 als waarnemend technisch directeur aan de slag ging in Maranello. Daar moest hij na vier seizoenen vertrekken wegens een reorganisatie.

Eerder moesten racedirecteur Eric Boullier, technisch baas Tim Goss en engineering-hoofd Matt Morris al plaatsmaken bij McLaren. Key moet de afdeling gaan leiden zodra hij vrijgegeven is door Toro Rosso.Met medewerking van F1-verslaggever Jonathan Noble

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.