Ga naar inhoud

Werkbezoek F1-groep Miami naar Singapore afgeblazen


dreka

Aanbevolen Berichten

Werkbezoek F1-groep Miami naar Singapore afgeblazen

322752.jpg

 De burgemeester van de regio Miami-Dade heeft persoonlijk een stokje gestoken voor een trip die een delegatie uit Miami zou maken naar de Grand Prix van Singapore. Het is een nieuwe tegenslag voor de plannen om een F1-race te organiseren in Miami.

De Miami Herald schreef zaterdag dat een delegatie uit de regio, waaronder hooggeplaatste personen van de regionale politie en brandweer, af zou reizen naar Singapore om te bekijken hoe een stratenrace van de Formule 1 georganiseerd wordt. De trip zou ongeveer 15.500 euro gaan kosten.

Dinsdag heeft burgemeester Carlos Gimenez echter bekendgemaakt dat de trip niet doorgaat. Hij liet in een verklaring weten: "Bij nader inzien heb ik de directeuren van PortMiami, Miami-Dade Police en Miami-Dade Fire gevraagd om de trip van het departement af te blazen en te kijken naar een evenement dichterbij."

Hoewel de reis voor de delegatie van de regio afgelast is, reist een aantal hooggeplaatste officials uit Miami op uitnodiging van de Formule 1 alsnog af naar de race in Singapore. Plannen om de Miami Grand Prix in 2019 te organiseren werden de afgelopen zomer in de ijskast gezet, de onderhandelingen over de race werden naar een later tijdstip in september verschoven. Men heeft zich nu ten doel gesteld om de eerste editie van het evenement te houden in oktober 2020.

Ondertussen wordt er wel verder gewerkt aan plannen om in oktober een F1 Live-evenement te organiseren in Miami. Dit zou gehouden moeten worden met demonstraties op de 700 meter lange Biscayne Boulevard. Er is nog altijd veel verzet van inwoners tegen zowel het F1 Live-evement als de Grand Prix. De bewoners zijn bezorgd over de geluidsoverlast en verstoring van het publieke leven.

Met medewerking van: Charles Bradley.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.