Ga naar inhoud

Michelin: "Wij kunnen Formule 1-fans spektakel bieden


dreka

Aanbevolen Berichten

Michelin: "Wij kunnen Formule 1-fans spektakel bieden

322742.jpg

 Bandenproducent Michelin is van mening dat zij het spektakel in de Formule 1 enorm kunnen verbeteren, ook al is er geen tweede fabrikant om een bandenoorlog te ontketenen.

De Franse fabrikant heeft de ontwikkelingen in de Formule 1 de afgelopen jaren nauwgezet gevolgd, maar doet desondanks niet mee aan de strijd om het bandencontract voor de seizoenen 2020 tot 2023. Michelin kan zich niet vinden in de voorwaarden. De kosten voor het produceren van 13 inch banden voor slechts een seizoen, in combinatie met de eis voor snel slijtende banden, passen niet binnen het beleid van de organisatie. Pirelli en Hankook lijken daardoor de enige twee partijen die aanspraak maken op de nieuwe deal.

Michelin heeft nog altijd interesse in de koningsklasse van de autosport, maar wil pas toetreden als het echt iets nieuws kan bieden. Motorsport-baas Pascal Couasnon legt in een exclusief interview met Motorsport.com uit: "Is de Formule 1 vandaag de dag goed? Dat is mijn vraag. De sport en de [banden] fabrikant zouden een risico moeten nemen maar het kan dan leuk worden ten opzichte van de huidige situatie. Kijk naar de MotoGP. We brengen drie type banden voor de voor- en achterkant mee, en de rijders kunnen kiezen. En aan de finish heb je drie verschillende combinaties op het podium. Het beste compliment dat we van journalisten hebben ontvangen, is dat Michelin met één merk een bandenoorlog heeft gecreëerd. Dat zouden we ontzettend graag ook voor de Formule 1 doen. Laten we ook niet vergeten dat we bijvoorbeeld in de endurance-racerij, in de GT's, specifieke banden voor iedere auto leveren omdat er grote verschillen zijn tussen een Ferrari, een Porsche, een Aston en een Corvette. En niemand klaagt omdat we hard werken om het best mogelijke pakket te leveren, zodat iedereen kan vechten. Die filosofie brengen we graag naar de F1."
Te veel obstakels
Couasnon vindt de ingeslagen weg niet de juiste en daarom heeft zijn organisatie besloten niet mee te dingen naar het nieuwe Formule 1-contract: "Toen we de sleutelelementen te horen kregen, zagen we al vrij snel dat er een aantal zeer serieuze obstakels op de weg lagen", legde hij uit. "De eerste was dat we de ontwikkeling van een 13 inch wiel [voor 2019] moesten opstarten, wat nauwelijks zin heeft. Dat zou enorm hoge kosten met zich meebrengen en daarover is Michelin altijd heel duidelijk geweest. Budgetten zijn beperkt en we moeten er zeker van zijn dat we het geld besteden aan iets dat nuttig is voor de autosport maar ook nuttig voor de straatauto van morgen. Dus dat was al een zeer serieus obstakel. Desondanks waren we enthousiast over het feit dat de Formule 1 het voorstel van Michelin [voor 18 inch banden] uit 2010 heeft overgenomen."

Een ander belangrijk struikelblok is het feit dat de FIA en Liberty Media graag banden willen die snel slijten, zodat het spektakel groter wordt. Michelin kan zich daar niet in vinden: "We moeten dan technische bronnen en geld uitgeven aan iets dat niet bruikbaar is voor de bestuurder van morgen. Michelin wil technologie gebruiken om de show te ondersteunen. Je ziet het in de Formule E en in de langeafstandsracerij: het is mogelijk om gevechten en een mooie show neer te zetten met heel goede banden. De sleutel zit hem in het ontwikkelen van een pakket waarmee de rijder zijn talent kan laten zien en waarmee hij kan strijden. Wij geloven niet dat het bouwen van slijtende banden als kunstmatige strategie de juiste weg is."

Met medewerking van: Jonathan Noble.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.