Ga naar inhoud

Todt: "Nonsens dat Formule 1 elektrisch moet worden


dreka

Aanbevolen Berichten

Todt: "Nonsens dat Formule 1 elektrisch moet worden"

322779.jpg

 FIA-president Jean Todt vindt het 'nonsens' dat de Formule 1 op den duur een volledig elektrische toekomst tegemoet gaat.

De groeiende interesse in de Formule E, van zowel fans als fabrikanten, hebben ervoor gezorgd dat de Formule 1 een eventuele elektrische toekomst moet overwegen. Die situatie is echter complex vanwege de exclusieve deal die de Formule E heeft met de FIA om tot 2039 de exclusieve elektrische formulewagenklasse te blijven. Todt ziet dit echter niet als een probleem, hij denkt dat F1 een verkeerde keuze maakt wanneer het een volledig elektrische klasse zou worden.

"Het is waar dat we een exclusief akkoord hebben over formulewagens voor een bepaald aantal jaren in de Formule E, maar het is nonsens om te stellen dat de toekomst van de Formule 1 ook elektrisch is", zei Todt. "Het gaat niet gebeuren. Je kunt het niet doen. We hebben het over twee totaal verschillende klassen."

Todt benadrukte dat het vergelijken van de beide klassen geen enkele zin heeft, net als dat elementen uit het elektrische racen niet interessant zijn voor de Formule 1. "De Formule E staat qua prestaties niet op hetzelfde niveau als de Formule 1", voegde Todt toe. "Een van de redenen dat de Formule E momenteel races rijdt in steden is dat er geen interesse zou zijn als het op een circuit als Monza gehouden wordt. We hebben het over twee totaal verschillende klassen.

"Het is misleidend om de Formule E te vergelijken met de Formule 1. F1 is een volwassen categorie en ik moet zeggen dat FE nog altijd een baby is voor de FIA, er valt nog veel te leren. Maar dat gezegd hebbende groeit de klasse erg goed. We zijn vier jaar geleden begonnen en we hadden twee auto's nodig om een race van 45 minuten te doen. Aan het eind van dit jaar is het mogelijk om een race te doen met één auto. Het laat zien hoe de sport een laboratorium kan zijn en niet alleen een show. Het is gewoon zinloos om de beide klassen te vergelijken."

Met medewerking van Jonathan Noble.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.