Ga naar inhoud

Lorenzo verklaart crash: "Voorband was zo hard als steen.


dreka

Aanbevolen Berichten

Lorenzo verklaart crash: "Voorband was zo hard als steen.

322810.jpg

 Jorge Lorenzo's keuze om voor de medium compound voorband te gaan was de reden voor de crash in de slotfase van de MotoGP Grand Prix van San Marino. Volgens de Spanjaard was de band "zo hard als steen".

De Ducati-rijder vocht in de laatste ronden van de race op enige afstand van leider en racewinnaar Andrea Dovizioso om de tweede plaats met Marc Marquez. Lorenzo verloor de kansen op een podium echter nadat de voorband grip verloor bij het insturen van Bocht 8. Hij herstelde zich nog wel, maar kwam niet verder dan de zeventiende plaats in de resterende ronden. De Spanjaard koos voor de race, net als Marquez en Dovizioso, voor de conventionele medium compound, maar kreeg spijt van die beslissing omdat hij naar eigen zeggen niet genoeg grip had tijdens het remmen en daardoor uiteindelijk ten val kwam.

"[De reden voor de crash] was dat ik met medium-medium reed, een keuze die ik normaal niet zou maken, vooral de voorband niet", vertelde Lorenzo. "Ik had geen grip aan de zijkant van de band, ik had zowel voor als achter geen grip in het midden van de band om de motor te stoppen. Daardoor heb ik de hele race veel moeten remmen, de keuze voor de band die zo hard als steen was heeft me veel ellende opgeleverd in de race. Met de zachte banden had ik wellicht iets meer tegenstand kunnen bieden, maar met de medium reden we allemaal ongeveer hetzelfde tempo."

"Vooral in het tweede deel van de race hadden we meer dan Marc, maar hij bleef maar in m'n wiel zitten", vervolgde Lorenzo. "Vooral in het laatste deel van de race kreeg ik wat meer vertrouwen en kon ik pushen. Ik reed 32-hoog, daarvoor voelde ik me niet comfortabel en bleef het bij 33.1, 33.0. Maar dat is de oorzaak, de keuze voor medium-medium en het gevecht met Marc. Ik leunde één graad te veel in de bocht en toen lukte het remmen niet. Dat ik niet voor de zachte band kon kiezen, was uiteindelijk de reden dat ik gecrasht ben en niet snel was."

Lorenzo was vorige maand, toen de omstandigheden vergelijkbaar waren, de snelste tijdens de privétest op Misano, maar de Spanjaard verklaarde dat de banden heel anders werkten tijdens het raceweekend. "Het is heel vreemd dat de zachte achterband een maand geleden met warme omstandigheden heel constant was en dit weekend was het onmogelijk om te blijven gaan", voegde hij toe. "Na vijf ronden op vrijdag was die band helemaal kapot. Het was onmogelijk om die band te gebruiken. De voorkant had wel gekund, maar omdat ik in de eerste ronde van de warm-up met de soft reed en de achterkant niet goed was, zorgde dat er ook voor dat het remmen niet goed was. De medium achter en soft aan de voorkant was wellicht een goede optie geweest, maar dat zullen we nooit weten."

Met medewerking van: Jamie Klein.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.