Ga naar inhoud

Gediskwalificeerde Moto2-coureur Fenati ontslagen


dreka

Aanbevolen Berichten

Gediskwalificeerde Moto2-coureur Fenati ontslagen

Romano-Fenati.jpg

(c) Marinelli Snipers

Romano Fenati moet opzoek naar een nieuwe werkgever. De Moto2-coureur, die zondag op Misano werd gediskwalificeerd omdat hij met hoge snelheid in de rem van Stefano Manzi kneep, is ontslagen door zijn team Marinelli Snipers.

“Het contract tussen Fenati en ons team is met onmiddellijke ingang verbroken”, zo meldt Marinelli Snipers, het team van Fenati, in een persbericht. “Zijn onsportieve, gevaarlijke en beschadigende gedrag is ontoelaatbaar.”

“We hebben moeten constateren dat hij met zijn onverantwoordelijke gedrag het leven van een mede-coureur in gevaar heeft gebracht. Daar zijn in geen enkel geval excuses voor te verzinnen.”

De Italiaan kneep in de Moto2-race op Misano tussen bocht 6 en 7 in de rem van landgenoot Manzi, bij een snelheid van 217 kilometer. Fenati werd voor die actie al meteen gediskwalificeerd. Later op zondag werd hij voor twee wedstrijden geschorst.Marinelli Snipers diep door het stof

In het persbericht gaat Marinelli Snipers diep door het stof. “Deze coureur zal nooit meer een race voor ons rijden. Namens alle werknemers en onze sponsors bieden wij onze excuses aan richting de coureur, maar ook aan alle motorsport-fans die over de hele wereld naar deze race hebben gekeken.”

Fenati zelf reageerde zondag op zijn twee wedstrijden schorsing. “Ik ben het niet met de straf eens, maar ik ga niet in beroep”, zei hij bij Movistar TV.

“Ik erken dat het een gevaarlijke manoeuvre was, en dat ik niet zo had moeten reageren, maar Manzi heeft meer gedaan dan wat op de beelden te zien was.”

Volgens Fenati reed Manzi hem eerst van de baan en kwam hij daarna nog een keer pal voor hem rijden terwijl hij het tempo liet zakken. “Hij vertraagde me dus opzettelijk. Ik wil het niet als excuus gebruiken, maar ik zou wel graag willen dat het in perspectief wordt gezien.”
Fenati heeft contract voor 2019

Of het Forward-team, waar Fenati een contract voor 2019 heeft, nog actie zal ondernemen, is niet duidelijk. Saillant detail is dat Manzi, het slachtoffer van Fenati’s actie, nu al voor het Forward-team uitkomt en volgend jaar de beoogd teamgenoot van Fenati is. Teambaas Giovanni Cuzari liet weten op korte termijn een gesprek te hebben met zowel Fenati als Manzi, maar wilde niet zeggen wat wat hem betreft de mogelijke consequenties zijn.

In de wandelgangen wordt echter beweerd dat MV Agusta – het merk achter het Forward-project voor 2019 – het contract met Fenati al heeft verscheurd. Het legendarische merk zou niet willen terugkeren in de Grands Prix met een rijder met het imago van Fenati aan zich verbonden.

Het was zondag niet de eerste keer dat Fenati in opspraak raakte. In 2015 gaf hij tijdens de warm-up voor de Moto3-race in Argentinië een schop aan Niklas Ajo en zette hij bij de proefstarts daarna diens machine uit. In 2016 werd hij op staande voet ontslagen bij het VR46 Sky-team in de Moto3 wegens wangedrag jegens de teamleiding en monteurs.

Bron https://www.grandprixradio.nl/2018/09/10/gediskwalificeerde-moto2-coureur-fenati-ontslagen-door-team/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.