Ga naar inhoud

Ferrari hakt knoop door: Leclerc vervangt Raikkonen in 2019


dreka

Aanbevolen Berichten

Ferrari hakt knoop door: Leclerc vervangt Raikkonen in 2019

321629.jpg

Het Ferrari Formule 1 Team laat de wens van de recentelijk overleden Sergio Marchionne uitkomen en promoveert Charles Leclerc naar het topteam. Kimi Raikkonen moet plaatsmaken en stapt op zijn beurt over naar het team van Sauber, waarvoor hij in 2001 zijn debuut in de koningsklasse maakte.

Ferrari-protegé Leclerc werd na grote successen in de juniorklassen in 2018 voor de leeuwen gegooid in de Formule 1. De Monegask maakte in de eerste fase van het jaar met Sauber veel indruk en eindigde al vijfmaal in de punten. Daarnaast werd hij gesteund door Ferrari-president Marchionne, die zijn pupil graag bij het topteam uit Maranello wilde onderbrengen. Zijn plotselinge overlijden leek roet in het eten te gooien, want de nieuwe topman Louis Camilleri is een stuk conservatiever en bovendien bevriend met Raikkonen.

Binnen Ferrari gingen echter stemmen op om de wens van Marchionne alsnog werkelijkheid te laten worden door Leclerc te laten promoveren. Daarmee komt er een einde aan de in totaal achtjarige samenwerking met Raikkonen. De Fin keerde in 2014 terug bij het team waarmee hij in 2007 zijn eerste en tot op heden enige Formule 1-wereldtitel won. Het is ook de tot op heden laatste rijderstitel voor de Scuderia. Sinds zijn terugkeer bij Ferrari in 2014 stond hij nimmer op de hoogste trede van het podium, maar was hij wel een goede secondant voor Sebastian Vettel. Het paste precies bij de gewenste hiërarchie binnen het team.

De twee teamgenoten konden het dan ook uitstekend met elkaar vinden, waardoor de viervoudig wereldkampioen uit Heppenheim zich jaar na jaar hard maakte voor het behoud van Raikkonen. Ditmaal kon ook de Duitser niet meer voorkomen dat er een verandering zou worden doorgevoerd. Met Leclerc kiest de Scuderia voor het eerst in decennia voor een jong aanstormend talent in plaats van een gearriveerde coureur, een trendbreuk in Maranello dus. Bovendien brengt de overstap een mogelijk einde aan de duidelijke hiërarchie binnen het team, met Vettel als onbetwiste kopman.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.