Ga naar inhoud

Ferrari zorgt met koelsysteem voor nieuwe controverse


dreka

Aanbevolen Berichten

Ferrari zorgt met koelsysteem voor nieuwe controverse

322849.jpg

 Ferrari is weliswaar door de FIA op de vingers getikt rond het plaatsen van koeling op de onboard-camera, maar het team heeft een andere manier gevonden om de camera's het zicht op de cockpit alsnog te ontnemen.

De renstal uit Maranello veroorzaakte in de afgelopen races opschudding doordat een zak gevuld met droog ijs op de onboard-camera gelegd werd. Dit gebeurde voorafgaand aan een run in de pitbox, maar ook op de startopstelling kort voor de race. Hoewel het team claimde dat de zak bedoeld was om de elektronica van de wagen en de camera te koelen, speculeerden rivaliserende teams dat er een ander motief zat achter het gebruik van de koeltas. Zij suggereerden dat de koeltas gebruikt werd om de camera het zicht te ontnemen op de cockpit of richting de achterkant van de auto. Andere teams hebben toegang tot onboard-camera's van alle wagens en zouden kunnen bekijken wat Ferrari in haar schild voert, zeker nu er sinds een aantal races een mysterieuze knop op het stuur van de SF71H zit.

Het FOM heeft haar onvrede geuit over de koeling van de camera waarna de FIA het Ferrari heeft verboden om een koeltas op een dergelijke manier te gebruiken. Tijdens de Italiaanse Grand Prix gebruikte de Scuderia een paraplu om het zicht op de cockpit te belemmeren.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Singapore heeft Ferrari een nieuw koelsysteem geïntroduceerd dat op de airbox gemonteerd is. Het systeem heeft verschillende onderdelen waardoor het camerastandpunt alsnog geblokkeerd is. Terwijl het team waarschijnlijk stelt dat de airbox-koeler op dezelfde manier werkt als die van andere teams, is het geen toeval dat de koeling zorgt dat het systeem de camera's van de FOM het zicht ontneemt.

Met medewerking van: Jonathan Noble en Giorgio Piola

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Die gasten spelen een leuk spelletje, iedereen denk nu dat er wat aparts in die auto zit, en dat is ook zo. :lol: 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die regels in de race wereld zijn ruk.

Waarom moet een ander mee kunnen kijken?

Veranderingen moet men zelf maar bedenken ipv achter de ander aanlopen / kijken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.