Ga naar inhoud

FIA waarschuwt voor overschrijden tracklimits Singapore


dreka

Aanbevolen Berichten

FIA waarschuwt voor overschrijden tracklimits Singapore

AP-1WW6N7BY92111_news.jpg

(c) Red Bull Content Pool

Tracklimits; er is in het verleden veel discussie over geweest, maar dit jaar was de term een beetje in de vergetelheid geraakt. De FIA dacht er blijkbaar ook zo over en heeft het begrip tijdens de GP van Singapore maar weer eens afgestoft.

Het viel de internationale autosportorganisatie tijdens de eerste vrije trainingen op dat veel coureurs gebruik maakten van de ‘run-off’ na Bocht 7. Omdat daar voordeel uitgehaald kan worden en dat niet de bedoeling is, heeft wedstrijdleider Charlie Whiting besloten actie te ondernemen. Even is overwogen om de kerb ter plaatse iets te verhogen, maar tijdens het rijdersoverleg is besloten om dat niet te doen en in de bocht een extra gele lijn neer te leggen. Wordt die lijn tijdens de kwalificatie aangeraakt of overschreden dan wordt die ronde geschrapt uit de tijdenlijst. Overschrijdt een coureur de gele lijn tijdens de race drie keer dan krijgt hij de zwart/witte vlag te zien die hoort bij een waarschuwing voor onsportief gedrag. De stewards starten dan een onderzoek.

Bron grandprixradio.nl
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.