Ga naar inhoud

Wolff zet plan derde auto door en wil naar F1 Strategy Group


dreka

Aanbevolen Berichten

Wolff zet plan derde auto door en wil naar F1 Strategy Group

322904.jpg

Mercedes-voorman Toto Wolff wil dat zijn ideeën over het gebruik van een derde auto worden besproken tijdens de volgende bijeenkomst van de F1 Strategy Group. De Oostenrijker is naarstig op zoek naar steun voor zijn plannen, om zo de Formule 1-carrière van Mercedes-talenten als Esteban Ocon te kunnen redden. Hij geeft zijn eigen plan daarbij de voorkeur boven het kopen van een Williams-zitje.

Naast de benarde situatie van de Fransman is Wolff in zijn achterhoofd ook alvast bezig met een aanstaande promotie van Formule 2-coureur en Mercedes-protegé George Russell naar de koningsklasse. Hij wil een situatie vergelijkbaar met die van Pascal Wehrlein, die Mercedes heeft laten gaan om nog enige kans bij bijvoorbeeld Toro Rosso te maken, koste wat kost voorkomen en werkt daardoor alvast aan oplossingen. Een derde auto inzetten zal volgens hem de ultieme uitkomst zijn.

"Ik houd heel erg van dat idee omdat des te meer auto's op de grid ook betekent dat we des te meer jonge talenten de kans geven om in een competitieve auto tegen de ervaren coureurs te kunnen strijden", doet de Mercedes-manager zijn plannen in Singapore nog maar eens uit de doeken. "Het zal geweldige verhalen opleveren en maakt het [de Formule 1] veel toegankelijker voor talenten."
'Mijn ideeën belanden vaak in prullenbak'
Wolff stuitte na het presenteren van zijn plannen echter op veel weerstand. Alhoewel de Oostenrijker in bepaalde gevallen denkt dat persoonlijke sentimenten een rol spelen, kan hij ook best begrip opbrengen voor sommige argumenten. "Sommige teams zeggen dat het alleen maar drie Mercedes-auto's, drie Ferrari's en drie Red Bulls oplevert. Dat respecteer ik. Als ik bij een kleiner team zat, zou dat namelijk ook mijn eigen argument zijn."

"Verder moeten we nog goed naar de kosten kijken, of het commercieel uit kan om een derde auto in te zetten en daar jonge talenten in te zetten. Maar ik zou het persoonlijk geweldig vinden om een derde Mercedes te hebben en daar Pascal [Wehrlein] of George [Russell] of Esteban [Ocon] in te hebben", ziet hij het al helemaal voor zich. Wolff ziet het onderwerp, ondanks dat het niet op de formele agenda staat, dan ook graag besproken tijdens de volgende bijeenkomst van de F1 Strategy Group. "Ik denk dat het volgende week woensdag wordt besproken. Alleen val ik momenteel niet altijd even goed in de smaak, waardoor mijn ideeën vaak in de prullenbak belanden. Daarom is het misschien beter als iemand anders het naar voren brengt als het nieuwe topidee."
Beter idee dan zitje bij Williams kopen
Op de vraag van Motorsport.com of het niet gewoon makkelijker is om als Mercedes een stoeltje bij Williams te kopen voor bijvoorbeeld Ocon, reageerde Wolff duidelijk afwijzend. "Nee, omdat ik denk dat een derde auto makkelijker te financieren is. Ook omdat je er andere sponsoren op kan plakken en de wagen een compleet andere livery en een ander verhaal kan meegeven. Bovendien is het ook makkelijker om een junior aan boord van een Mercedes of Ferrari te verkopen, dat is aantrekkelijker", geeft Wolff aan het stallen van zijn coureurs bij Williams niet als plan A te zien.

Het argument dat derde auto's het constructeurskampioenschap om zeep kan helpen, gaat volgens Wolff in ieder geval niet op. Volgens hem zijn daar namelijk meerdere oplossingen voor te bedenken. "We hebben naar verschillende scenario's gekeken. Je zou ze zelfs kunnen laten deelnemen aan de sessies en kwalificatie en vervolgens een soort van eigen race laten rijden. Of je zou ze geen punten voor de constructeurs kunnen laten scoren, maar alleen voor het rijderskampioenschap. Er zijn dus meerdere fantastische manieren om de extra auto's te implementeren op de grid, maar je moet respecteren dat de invoering – als sommige teams er niet klaar voor zijn – een lastig verhaal wordt."

Met medewerking van Adam Cooper.

Bron gpupdate
  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.