Ga naar inhoud

Red Bull overweegt terugkeer naar Spec B Renault in Rusland


dreka

Aanbevolen Berichten

Red Bull overweegt terugkeer naar Spec B Renault in Rusland.

image.png.1d852e1acdc85196aa0370a6c056f0d4.png

 Red Bull lijkt in Rusland gridstraffen te gaan incasseren. De renstal uit Milton Keynes overweegt een verrassende terugkeer naar de B-spec van motorleverancier Renault. Hoewel Max Verstappen in Singapore op de eerste rij van start ging en als tweede eindigde met een krachtigere Spec C, beleefde de Nederlander geen vlekkeloos weekend.

Red Bull Racing had problemen met het juist toepassen van de engine mapping. Het zorgde ervoor dat de krachtbron zo nu en dan uit leek te vallen wanneer de Nederlander het gaspedaal niet volledig in trapte. Meerdere malen klaagde Verstappen over een haperende motor, zowel in de kwalificatie als in de race. Red Bull hoopt dat de problemen met de mapping opgelost kunnen worden voor het de Spec C opnieuw gebruikt, maar teambaas Christian Horner heeft onthuld dat het team overweegt om voor de Grand Prix in Rusland terug te keren naar de Spec B.

Red Bull heeft er in het verleden geen geheim van gemaakt dat het op een bepaald moment meer straffen zou moeten pakken nadat in Italië nieuwe motoren geïntroduceerd werden. De lange rechte stukken op het circuit van Sochi lenen zich goed voor het inhalen van langzamere tegenstanders.Toen Motorsport.com vroeg of de problemen met de Spec C opgelost kunnen worden, zei Horner: "Het is iets dat we hopelijk op kunnen lossen voor de volgende keer dat we deze motor gebruiken. Het lijkt echter voor de hand te liggen dat we de Spec B weer gaan gebruiken tijdens de volgende Grand Prix. We gaan er in aanloop naar Rusland naar kijken, maar helaas lijkt het dat we daar straffen moeten pakken."

De beslissing om een B-spec toe te voegen aan de pool van de coureurs is waarschijnlijk gemotiveerd omdat die krachtbron in ieder geval betrouwbaar zou zijn nadat Renault eerder bekende dat het zich op de grenzen van het toelaatbare bevond met de C-spec. Hierdoor zou het team een power unit hebben die langer meegaat en dat zou belangrijk kunnen zijn voor de Grand Prix van Mexico, waar Verstappen vorig seizoen zegevierde.

De problemen in Singapore kwamen volgens Horner vooral omdat de krachtbron van Renault niet geoptimaliseerd was voor de hoge luchtvochtigheid. "Ik denk dat het probleem komt door het genereren van de koppel onder deze vochtige omstandigheden. Daar was de motor niet optimaal voor", vervolgde hij. "Dat is gedurende het hele weekend een probleem geweest, vooral tijdens de langzamere ronden. Ik denk dat de jongens goed werk gedaan hebben om het te verbergen. De koppel wordt er wel inconsistent van en dat zorgt ervoor dat de versnellingsbak niet goed werkt en zo nu en dan in neutraal lijkt te slaan."

Met medewerking van Jonathan Noble.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.