Ga naar inhoud

Levensgenieter Hamilton dient critici op het asfalt van repliek


dreka

Aanbevolen Berichten

Levensgenieter Hamilton dient critici op het asfalt van repliek

322946.jpg

 Lewis Hamilton houdt er naast het circuit een nogal extravagant leven op na. De viervoudig wereldkampioen is actief in de muziek en werkt bovendien aan een carrière in de modewereld. Het zou zijn focus kunnen aantasten en kwam hem op veel kritiek te staan, maar volgens Hamilton is het onzin en spreken zijn resultaten boekdelen.

De Mercedes-coureur is de afgelopen weken vooral bezig geweest met het opzetten van een kledinglijn voor Tommy Hilfiger. Het leverde hem veel extra werk en vooral veel 'onnodige' vlieguren op. Zo ging hij na de Grand Prix van Italië eerst naar Monaco, maar vloog hij vervolgens al snel naar Shanghai om zijn Hilfiger-collectie te onthullen. Na het bijwonen van een bruiloft in Europa en een uitstapje naar New York ging Hamiltons reis uiteindelijk alsnog naar Singapore.

Het lijkt, soms ook in de ogen van de direct betrokkenen, niet altijd op de ideale voorbereiding voor een race, maar Hamilton belooft de Oostenrijkse Mercedes-manager dat het niets afdoet aan zijn inzet en focus op de Formule 1-wereldtitel. "Ik heb ook tegen Toto gezegd dat ik er werkelijk geen seconde aan heb gedacht dat ik dit kampioenschap niet te willen winnen, ik wil namelijk niets liever dan dat. Dat is mijn prioriteit en dat konden jullie ook zien aan mijn rijden op zaterdag en zondag. Dat zal zeker niet veranderen."
Wolff: Hamilton is 'rock and roll'
"Ik voel dat mijn aanpak en balans in het leven over het algemeen erg goed is", vervolgt Hamilton zijn kijk op de zaken. "Mensen vragen mij weleens of ik mijn aanpak moet veranderen, maar ik denk dat we als team op deze manier juist een hele goede aanpak hebben. Wij weten dit jaar toch vaak een iets beter auto [de Ferrari] te verslaan. Dat doen we vooral als een sterk team en dat moeten we ook gewoon zo blijven doen. Ik ben dan ook blij dat Toto mij toestemming gaf om Tommy [Hilfiger] binnenboord te halen. Het is een 'levensveranderende' ervaring voor mij geweest om hen onderdeel van het team te maken en om de kans te krijgen om te doen wat ik nu doe. Het is geweldig, een zegen!"

Wolff zegt de uitstapjes van Hamilton prima te kunnen aanvaarden, als het voor hem blijkt te werken en de resultaten nog altijd goed zijn. "Ik krijg al zes jaar te horen 'hoe kun je Lewis nou vrij geven en de hele wereld over laten vliegen'. Maar weet je? De afgelopen tien dagen zijn echt extreem geweest, hij was in Shanghai op de catwalk en enkele dagen later alweer in New York. Maar dan komt hij hier en blaast hij iedereen omver, [hij is] rock and roll. Laat ons gewoon niet oordelen en iedereen een manier vinden waarop hij het beste presteert. Lewis weet wat het beste voor hem is."

Met medewerking van Adam Cooper.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.