Ga naar inhoud

FIA onderzoekt het nieuwe koelingssysteem van Ferrari


dreka

Aanbevolen Berichten

FIA onderzoekt het nieuwe koelingssysteem van Ferrari

322948.jpg

De FIA heeft plannen om het nieuwe koelingssysteem van Ferrari te inspecteren om te achterhalen of de Italiaanse renstal het niet enkel gebruikt om het zicht van de onboard-camera's te blokkeren. Ferrari heeft dit seizoen al meerdere keren voor opschudding gezorgd omdat het team gebruikmaakte van een koeltas om het zicht van de onboard-camera te belemmeren.

Hoewel het team stelde dat het bedoeld was om elektronica te koelen, werden de Italianen ervan verdacht dat het koelsysteem alleen maar gebruikt werd zodat andere teams niet naar de instellingen op het stuur in de cockpit konden kijken. Voorafgaand aan de Italiaanse Grand Prix kreeg Ferrari van de FIA te horen dat het geen koeltas meer op de onboard-camera mocht plaatsen. In reactie daarop werd een paraplu gebruikt om het zicht op het stuur te blokkeren.

Afgelopen weekend introduceerde Ferrari in Singapore een nieuw koelsysteem waarmee de lucht in de airbox gekoeld wordt. Het apparaat is zo ontworpen dat het zicht van de camera alsnog geblokkeerd wordt. Formule 1-wedstrijdleider Charlie Whiting bekeek het systeem toen het niet gebruikt werd en zag geen problemen, hoewel hij het opnieuw wil controleren wanneer het systeem wel op de wagen geplaatst is.

"Zolang het zicht van de camera niet geblokkeerd wordt hebben wij er geen problemen mee. Als de FOM er geen problemen mee heeft, hebben wij het ook niet", zei Whiting. "Als ze de OCU, dat is het onderdeel waar de camera op staat, koelen en de FOM heeft er geen problemen mee, dan is het voor ons ook geen probleem als het shot niet geblokkeerd wordt."

Whiting voegde toe dat hij in zijn eerste analyse oordeelde dat het systeem geen blokkade vormde voor het camerastandpunt, maar gaf toe dat hij het nog niet in werking gezien had. "Ik ben naar Ferrari gegaan om het te zien maar het systeem werd op dat moment niet toegepast. Dit was ongeveer een uur na de vrije training", voegde hij toe. "Ze bevestigen het apparaat en het belangrijkste is dat er koele lucht naar de airbox en diverse andere plaatsen waar dat nodig is stroomt. Ze hebben nog wat andere plaatsen waar ze koeling toepassen. Onze mensen hebben bevestigd dat ze zich geen zorgen maken."

Gevraagd door Motorsport.com of hij nog eens zou kijken of de camera niet geblokkeerd zou worden, zei Whiting: "Dat doe ik zeker, maar het is geen prioriteit. We moeten eerlijk zijn en ze spelen allemaal spelletjes. We moeten het eerlijk houden."

Met medewerking van Jonathan Noble.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.