Ga naar inhoud

Verstappen ziet na Singapore weinig zegekansen meer in 2018


dreka

Aanbevolen Berichten

Verstappen ziet na Singapore weinig zegekansen meer in 2018

316772.jpg

 Max Verstappen denkt in Singapore de beste kans op een zege in de tweede seizoenshelft te hebben gehad. Waar hij vorig jaar nog glansrijk zegevierde in Mexico, verwacht hij met de huidige krachtsverhoudingen in de Formule 1 tekort te komen. Volgens hem verliest hij dankzij de Renault-krachtbron te veel tijd op de rechte stukken van het Autódromo Hermanos Rodríguez om te kunnen winnen.

"Ik weet niet welk circuit, van de banen die nog komen, net zo goed voor ons is [als Singapore]", verkondigt de Nederlander meteen nadat hij op het Marina Bay Street Circuit een nagenoeg foutloos weekend heeft afgewerkt. "Misschien [komt] Mexico nog een beetje [in de buurt], maar daar verliezen we volgens mij veel op de rechte stukken. Ik verwacht dat het daar niet zo zal gaan als vorig jaar", is Verstappen door het verschil tussen zijn Renault-motor en de superieure Ferrari- en Mercedes-krachtbronnen bovenal reëel over zijn winstkansen in 2018.
Herhaling van 2017-scenario niet waarschijnlijk
Waar Verstappen aan vorig jaar refereert, gaan de gedachten al snel terug naar zijn dominante zege in Mexico Stad. De Nederlander dook in de race dat Lewis Hamilton zijn vierde wereldtitel veilig stelde samen met de Brit en Sebastian Vettel de eerste bochtencombinatie in en kwam vervolgens als winnaar uit de strijd. De rest is geschiedenis en leverde hem zijn derde overwinning in de Formule 1 op. Inmiddels jaagt Verstappen op triomf nummer vijf en alhoewel hij in Mexico niet op een nieuwe zegetocht rekent, heeft hij de hoop op winst ook nog niet helemaal opgegeven. "Je weet het natuurlijk nooit en moet altijd positief blijven. Ik probeer er gewoon te zijn op het moment dat er iets gebeurt."

In Singapore dacht Verstappen wel aan winnen op eigen kracht, maar zorgde de Renault-krachtbron voor zand in de motor. Gevraagd naar het laatste moment dat hij tijdens de race nog dacht te kunnen winnen, komt hij met een veelzeggend antwoord. "Op weg naar de grid! Je kon gewoon niet inhalen. In de eerste stint gingen we allemaal vrij langzaam, maar kon je alleen maar het treintje volgen. Je moet in zo'n geval gewoon je eigen race rijden en op de banden letten. Dat hebben we gedaan en daardoor konden we de overcut [op Sebastian Vettel] doen, wat natuurlijk geweldig was. Ik denk dat we met de motorproblemen uiteindelijk het maximale resultaat hebben behaald", wijdt Verstappen terloops ook nog een kleine terugblik aan de goed verlopen Singaporese Grand Prix.

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.