Ga naar inhoud

Ziggo schakelt analoge tv-signaal in Rotterdam uit


dreka

Aanbevolen Berichten

Ziggo schakelt analoge tv-signaal in Rotterdam uit.

ziggo-testbeeld.jpg

Afgelopen nacht heeft Ziggo het analoge tv-signaal in de gemeente Rotterdam uitgeschakeld. Abonnees van Ziggo kunnen vanaf nu alleen nog gebruik maken van het digitale televisiesignaal.

Per regio

Eerder al werd het analoge signaal in de regio Capelle aan den IJssel en delen van Flevoland uitgeschakeld. Afgelopen nacht waren de gebieden Rotterdam, Hoogvliet, Hoek van Holland en Pernis aan de beurt. In de nacht van 22 op 23 oktober wordt het analoge tv-signaal in de regio Zuid-Holland-Zuid en Berkel en Rodenrijs door Ziggo uitgeschakeld.

Uitschakelen

Ziggo startte in april met het tv-aanbod volledig te digitaliseren. Via digitale kabel tv levert de kabelaar overal tv in digitale kwaliteit aan al haar klanten, alleen niet iedereen maakt daar nog gebruik van. Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv. In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt.

Ondersteuning bij omschakeling

Klanten ontvangen een brief of e-mail waarin verdere informatie staat. Om klanten te helpen met de omschakeling zet de kabelaar, naast medewerkers op de call centers en bestaande servicepunten, ook extra monteurs in die aan huis een helpende hand kunnen bieden.

Daarnaast worden er lokaal ook servicebussen ingezet waar klanten met hun vragen terecht kunnen. Meer informatie over het omschakelen van het analoge naar het digitale televisiesignaal is hier te vinden.

Het analoge radio-signaal blijft overigens wel behouden.

Bron mediamagazine.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.