Ga naar inhoud

Kabelaar Ziggo komt in 2019 met 4K-Mediabox


dreka

Aanbevolen Berichten

Kabelaar Ziggo komt in 2019 met 4K-Mediabox.

ziggo.jpg

Kabelaar Ziggo komt in 2019 met een nieuwe Ziggo Mediabox die ook 4K- en HDR-video ondersteunt. De nieuwe ontvanger werd vanmiddag gepresenteerd.

Horizon 4

De nieuwe ontvanger met de naam Horizon 4 is gemaakt in opdracht van Liberty Global en zal naast Nederland ook worden gebruikt bij bedrijven van Liberty Global in Zwitserland en België. Later zal de box ook in andere Europese landen worden ingezet.

4K

De Horizon 4 ondersteunt 4k- en hdr-video en kan overweg met Dolby Digital-audio. De afstandbediening heeft een microfoon voor spraakbesturing. De Horizon 4 heeft naast de nieuwe functionaliteiten ook nog eens een kleinere omvang en is volgens Liberty Global ook stiller en zuiniger dan de huidige versie.

Cloud

Het opnemen van programma’s gebeurd ook niet meer op een eigen harddisk maar wordt uitgevoerd in de cloud. Deze techniek wordt ook al toegepast door KPN met haar dienst Interactieve Televisie.

Testen

De nieuwe ontvanger wordt momenteel al getest door een kleine groep testgebruikers. Volgend jaar moet de Horizon 4 voor een breder publiek beschikbaar komen.

4K

Ziggo heeft qua 4K-aanbod momenteel een achterstand ten opzichte van concurrenten als KPN en Canal Digitaal. Kijkers met een Ultra HD / 4K-televisie kunnen voor het grootste aanbod van 4K-materiaal overigens terecht op Netflix.

Bron mediamagazine.nl

 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.