Ga naar inhoud

Consumentenbond: veel klachten over verdwijnen apps op smart-tv’s


dreka

Aanbevolen Berichten

Consumentenbond: veel klachten over verdwijnen apps op smart-tv’s

televisie.jpg

De Consumentenbond heeft in een half jaar tijd bijna 300 meldingen binnengekomen over apps die verdwijnen van smart-tv’s die nog geen 5 jaar oud zijn.  De Consumentenbond stapt naar de fabrikanten om aandacht te vragen voor dit probleem.

Klachten

De Consumentenbond ontving de afgelopen jaren via zijn community, Klachtenkompas, social media en telefonisch tientallen klachten over apps die verdwijnen van smart-tv’s. Daarom lanceerde de Consumentenbond in maart 2018 het meldpunt ‘Apps op smart-tv’s moeten blijven werken’.

3-5 jaar

Veel klachten die op het meldpunt binnenkwamen gaan over relatief nieuwe televisies van 3 tot 5 jaar oud. Bijna de helft van de melders mist de NPO-app. In juni vorig jaar liet de NPO weten te stoppen met ondersteuning van smart-tv’s van vóór 2014, waardoor de app op deze tv’s niet meer werkt.

Verder klaagde 20% over het verdwijnen van de YouTube-app van hun tv. De meeste klachten gaan over Samsung-tv’s (63%), het bedrijf met verreweg het grootste marktaandeel voor smart-tv’s. Daarnaast komen er veel klachten binnen over Philips (21%), Sony (6%) en LG (5%).

FOX Sports

Onlangs kwam FOX Sports nog in het nieuws die de ondersteuning van haar app voor smart-tv’s voor bepaalde toestellen heeft ingetrokken.

“Redelijke termijn”

Bart Combée, directeur Consumentenbond: ‘Bij apparaten die verbonden zijn met het internet is het essentieel dat de veiligheid en de functionaliteit voor een redelijke termijn gewaarborgd zijn. Consumenten kopen bewust een tv waarop ze apps kunnen gebruiken en betalen daar ook voor. Het kan toch niet zo zijn dat dan na 3 jaar het smart-tv-gedeelte van de tv niet meer naar behoren werkt. Wij zullen dit probleem aankaarten bij fabrikanten en aandringen op oplossingen.

Consumenten die het probleem herkennen van apps die verdwijnen van hun smart-tv, kunnen hun klacht nog steeds plaatsen op het meldpunt.

Bronmediamagazine.nl
 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.