Ga naar inhoud

Vasseur: "Komst Raikkonen enorme boost voor Sauber


dreka

Aanbevolen Berichten

Vasseur: "Komst Raikkonen enorme boost voor Sauber

322968.jpg

Sauber-teambaas Frederic Vasseur denkt dat de komst van Kimi Raikkonen in 2019 voor een enorme boost gaat zorgen bij het team uit Hinwil. De teambaas zegt de impact onderschat te hebben en merkt nu al een verschil.

Vasseur denkt dat Raikkonen een grote rol kan spelen aan de technische kant van het team met de ervaring die bij Ferrari op dit moment zo gewaardeerd wordt. "Hij heeft de reputatie dat hij een goede technicus is die goede feedback geeft", zei Vasseur in gesprek met Motorsport.com. "Wanneer je met 450 mensen werkt is het belangrijker om zo'n coureur te hebben dan wanneer je met het drievoudige van dat aantal werkt. We hebben een sterke coureur nodig die een leider kan zijn. Hij heeft goede feedback en hij is een van de beste of misschien de beste coureur op dat vlak."

Het nieuws dat Raikkonen naar Sauber komt in 2019 was volgens Vasseur zeer motiverend voor de engineers en andere teamleden. "De reactie in de fabriek was groots. Het is een enorme push voor het project dat iemand als Kimi ons komt versterken. Hij spreekt daarmee vertrouwen uit richting het team", vervolgde Vasseur. "Het geeft zelfvertrouwen aan het team: 'Deze man voor me is wereldkampioen en denkt dat ik goed werk verricht, daar ga ik voor pushen.' Ik was op kantoor toen het nieuws via een interne mail gedeeld werd en de reactie was 'Wauw!'"

Sauber heeft altijd moeite gehad om de beste buitenlandse engineers naar Zwitserland te lokken, maar dat gaat volgens Vasseur veranderen. "We kregen al een flinke push toen Alfa Romeo zich bij ons voegde. Daarvoor moesten we vaak op jacht, nu hadden we ineens een overschot aan CV's op het bureau liggen. Ik denk dat hetzelfde gaat gebeuren door Kimi. Het is belangrijk om de juiste mensen te halen. Het hangt niet af van het aantal mensen dat je kunt krijgen, maar van de kwaliteit. Als men in de paddock overtuigd is dat we een goed project hebben, zullen we nog meer CV's krijgen. Kimi is onderdeel van die motivatie. Hij gaat mensen overtuigen. Als Kimi het project van Sauber vertrouwt, dan doet iedereen dat."

Ook op commercieel vlak is de komst van Raikkonen een boost, aldus Vasseur. "Wat betreft de marketing was het een mooie stap. Ik denk dat we iedere week meer gaan voelen van de impact van Kimi. Hij is volgend seizoen een van de drie wereldkampioenen op de grid, dat heeft een gigantische impact. We krijgen uit alle hoeken aanbiedingen van sponsoren, dat is een raar gevoel. Ik heb de impact misschien zelfs onderschat. Ik ben geen groot fan van social media, maar ik denk dat het gigantisch is. Een jaar geleden was Kimi nog onder de radar, maar toen waren wij ook nergens. Ik had niet verwacht dat we hem konden overtuigen. Het is een compliment voor het hele bedrijf, een mooie opsteker."

Met medewerking van Adam Cooper

Bron gpupdate
Link naar reactie
Delen op andere sites

Log in om te reageren

Je kunt een reactie achterlaten na het inloggenNu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.